דג שלם צלוי עם תבשיל ארטישוק ירושלמי
- מערכת Foody
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 314.3 קק״ל 1257.0 קק״לפחמימות 21.6 גרם 86.3 גרםשומן 11.8 גרם 47.1 גרםנתרן 473.8 מ״ג 1895.1 מ״גחלבון 15.4 גרם 61.7 גרםסיבים תזונתיים 4.2 גרם 16.6 גרםשומן רווי 1.9 גרם 7.6 גרםכולסטרול 19.4 מ״ג 77.4 מ״גסידן 200.0 מ״ג 800.1 מ״גברזל 4.7 מ״ג 18.8 מ״גאשלגן 951.1 מ״ג 3804.3 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 2.2 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
פחמימות22 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 314.3 קק״ל 1257.0 קק״לפחמימות 21.6 גרם 86.3 גרםשומן 11.8 גרם 47.1 גרםנתרן 473.8 מ״ג 1895.1 מ״גחלבון 15.4 גרם 61.7 גרםסיבים תזונתיים 4.2 גרם 16.6 גרםשומן רווי 1.9 גרם 7.6 גרםכולסטרול 19.4 מ״ג 77.4 מ״גסידן 200.0 מ״ג 800.1 מ״גברזל 4.7 מ״ג 18.8 מ״גאשלגן 951.1 מ״ג 3804.3 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 2.2 מ״גסגור
מרכיבים 17 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 314 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 לימון בינוני
-
1 ראש שום
-
1 שורש סלרי
-
2 ארטישוקים ירושלמים בינוניים
-
2 ס"מ שורש ג’ינג’ר
-
2 תפוחי אדמה בינוניים
-
4 כפות שמן זית
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
3 גבעולי תימין טרי
-
3 גבעולי אורגנו טרי
-
1 גבעול למון גראס
-
1 1/2 כוסות יין לבן יבש
-
1 1/2 ליטר מים רותחים
-
1 צרור באק צ’וי
-
1 ראש חסה בייבי ג’ם
-
1 דג לברק גדול
אופן הכנה
1. פורסים את הלימון לפרוסות דקות (עם הקליפה) ומוציאים את החרצנים.
2. חותכים את הסלרי, הארטישוק הירושלמי, הג’ינג’ר והלמון גראס לפרוסות דקות.
3. מבשלים את תפוחי האדמה במים עד שהם רכים אבל לא מתפרקים. מקררים ושומרים בצד.
4. מחממים שמן זית במחבת רחבה. מוסיפים את הארטישוק הירושלמי, הסלרי ושיני השום השלמות ומטגנים עד להשחמה. מתבלים במלח ופלפל שחור.
5. מוסיפים את פרוסות הלימון, הג’ינג’ר והלמון גראס ואת עשבי התיבול וממשיכים לבשל כ-5 דקות.
6. כשכל הירקות שחומים, מוסיפים כוס אחת של יין לבן ו-1 ליטר מים. מעלים לרתיחה, מחלישים את האש ומבשלים כשעה.
7. לאחר הבישול, מוסיפים למחבת את כל הירקות הירוקים, את תפוחי האדמה ואת הדג מניחים מלמעלה. מתבלים את הדג בעדינות בשמן זית, מלח ופלפל שחור.
8. מחממים תנור ל-200 מעלות וצולים את הדג בתנור כ-12 דקות.
9. מקשטים בפטרוזיליה ומגישים.
מתכון: מיכל לוי, מסעדת “בראון”
אופן הכנה
1. פורסים את הלימון לפרוסות דקות (עם הקליפה) ומוציאים את החרצנים.
2. חותכים את הסלרי, הארטישוק הירושלמי, הג’ינג’ר והלמון גראס לפרוסות דקות.
3. מבשלים את תפוחי האדמה במים עד שהם רכים אבל לא מתפרקים. מקררים ושומרים בצד.
4. מחממים שמן זית במחבת רחבה. מוסיפים את הארטישוק הירושלמי, הסלרי ושיני השום השלמות ומטגנים עד להשחמה. מתבלים במלח ופלפל שחור.
5. מוסיפים את פרוסות הלימון, הג’ינג’ר והלמון גראס ואת עשבי התיבול וממשיכים לבשל כ-5 דקות.
6. כשכל הירקות שחומים, מוסיפים כוס אחת של יין לבן ו-1 ליטר מים. מעלים לרתיחה, מחלישים את האש ומבשלים כשעה.
7. לאחר הבישול, מוסיפים למחבת את כל הירקות הירוקים, את תפוחי האדמה ואת הדג מניחים מלמעלה. מתבלים את הדג בעדינות בשמן זית, מלח ופלפל שחור.
8. מחממים תנור ל-200 מעלות וצולים את הדג בתנור כ-12 דקות.
9. מקשטים בפטרוזיליה ומגישים.
מתכון: מיכל לוי, מסעדת “בראון”