דג שלם צלוי עם תפוחי אדמה, שומר, זיתים ועגבניות

שי-לי ליפא מכינה ארוחה שלמה בתבנית אחת - דג שלום צלוי על מצע תפוחי אדמה, שומר, זיתים ועגבניות. חגיגה של טעמים ים תיכוניים
שי-לי ליפא מכינה ארוחה שלמה בתבנית אחת - דג שלום צלוי על מצע תפוחי אדמה, שומר, זיתים ועגבניות. חגיגה של טעמים ים תיכוניים
  • שי-לי ליפא
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • פחמימות
    159 גרם
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 450.6 קק״ל 1802.2 קק״ל
    פחמימות 159.4 גרם 637.4 גרם
    שומן 25.5 גרם 101.8 גרם
    נתרן 595.6 מ״ג 2382.6 מ״ג
    חלבון 38.4 גרם 153.8 גרם
    סיבים תזונתיים 4.3 גרם 17.2 גרם
    שומן רווי 3.7 גרם 14.7 גרם
    כולסטרול 93.0 מ״ג 372.0 מ״ג
    סידן 135.2 מ״ג 540.9 מ״ג
    ברזל 3.2 מ״ג 12.6 מ״ג
    אשלגן 1266.0 מ״ג 5064.1 מ״ג
    אבץ 1.9 מ״ג 7.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • פחמימות
    159 גרם
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 450.6 קק״ל 1802.2 קק״ל
    פחמימות 159.4 גרם 637.4 גרם
    שומן 25.5 גרם 101.8 גרם
    נתרן 595.6 מ״ג 2382.6 מ״ג
    חלבון 38.4 גרם 153.8 גרם
    סיבים תזונתיים 4.3 גרם 17.2 גרם
    שומן רווי 3.7 גרם 14.7 גרם
    כולסטרול 93.0 מ״ג 372.0 מ״ג
    סידן 135.2 מ״ג 540.9 מ״ג
    ברזל 3.2 מ״ג 12.6 מ״ג
    אשלגן 1266.0 מ״ג 5064.1 מ״ג
    אבץ 1.9 מ״ג 7.6 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
דגים
שי-לי ליפא
X

דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

ירקות

הצטרפו לקבוצת הטלגרם השקטה שלנו

אופן הכנה

  1. מוציאים את הדגים מהמקרר כ-30 דקות לפני ההכנה.
  2. מחממים את התנור ל-200 מעלות. חורצים פסים אלכסוניים בדגים (לא חותכים עד הסוף) במרחק של 4 ס”מ אחד מהשני ומתבלים במלח והפלפל. קוצצים את הבצל. חותכים את תפוחי האדמה, העגבניות והשומר לקוביות בגודל 1 ס”מ.
  3. מחממים תבנית או מחבת גדולה שיכולה להיכנס לתנור על להבה בינונית. מוסיפים את שמן הזית, הבצל ותפוחי האדמה ומטגנים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד להזהבה קלה.
  4. מוסיפים את העגבניות, השומר, הזיתים והיין ומערבבים. מתבלים באורגנו, המלח והפלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 3-2 דקות עד שהעגבניות מתחילות להתרכך.
  5. מניחים את הדגים על המצע.
  6. אופים 30-25 דקות עד שהדגים מוכנים, ובשרם נפרד בקלות מהאדרה. מגישים מייד.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
דג שלם צלוי עם תפוחי אדמה, שומר, זיתים ועגבניות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

קטגוריות

אביזרים

טכניקות