דג פורל במעטפה עם אורז וירקות ברוטב יוגורט וטחינה
איילת לטוביץ מתחברת לטכניקות בישול מהמטבח הצרפתי ומכינה דג פורל במעטפה עם אורז וירקות ברוטב יוגורט וטחינה. ארוחת צהריים קלה להכנה עם כל אבות המזון
איילת לטוביץ מתחברת לטכניקות בישול מהמטבח הצרפתי ומכינה דג פורל במעטפה עם אורז וירקות ברוטב יוגורט וטחינה. ארוחת צהריים קלה להכנה עם כל אבות המזון
- איילת לטוביץ
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 489.0 קק״ל 1956.0 קק״לפחמימות 80.1 גרם 320.3 גרםשומן 13.6 גרם 54.3 גרםנתרן 1373.0 מ״ג 5492.0 מ״גחלבון 15.0 גרם 59.9 גרםסיבים תזונתיים 6.2 גרם 25.0 גרםשומן רווי 2.4 גרם 9.7 גרםכולסטרול 2.7 מ״ג 10.8 מ״גסידן 171.3 מ״ג 685.2 מ״גברזל 3.5 מ״ג 13.9 מ״גאשלגן 604.9 מ״ג 2419.4 מ״גאבץ 2.7 מ״ג 10.8 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 20 דק׳כולל 35 דק׳
-
פחמימות80 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 489.0 קק״ל 1956.0 קק״לפחמימות 80.1 גרם 320.3 גרםשומן 13.6 גרם 54.3 גרםנתרן 1373.0 מ״ג 5492.0 מ״גחלבון 15.0 גרם 59.9 גרםסיבים תזונתיים 6.2 גרם 25.0 גרםשומן רווי 2.4 גרם 9.7 גרםכולסטרול 2.7 מ״ג 10.8 מ״גסידן 171.3 מ״ג 685.2 מ״גברזל 3.5 מ״ג 13.9 מ״גאשלגן 604.9 מ״ג 2419.4 מ״גאבץ 2.7 מ״ג 10.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 17 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 35 דק׳ | קלוריות 489 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
אורז
-
2 כוסות אורז לבן
-
8 גבעולי אספרגוסים
-
2 זוקיני ירוק בינוניים
-
2 כוסות עלי בייבי תרד
-
1 קורט קינמון טחון
-
1 קורט תבלין כוסברה טחון
-
1 קורט שבבי צ’ילי יבש
-
4 כפיות שמן זית
-
2 כפיות מיץ לימון
-
1 כפית מלח דק
דג פורל
-
4 פילה דג פורל
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
רוטב
-
1/4 כוס טחינה גולמית
-
6 כפות יוגורט 3%
-
2 כפות מיץ לימון
-
1/2 כפית מלח דק
אופן הכנה
- מבשלים את האורז לפי הוראות היצרן. מצננים מעט.
- פורסים דק את גבעולי האספרגוס וחותכים למקטעים. מגררים את הזוקיני בפומפייה.
- בקערה גדולה מערבבים את האורז, הירקות, התבלינים, שמן הזית ומיץ הלימון.
- חותכים ארבעה ריבועים של רדיד אלומיניום ומניחים במרכז כל ריבוע רבע מתערובת האורז.
- מתבלים את הדג במעט מלח ופלפל שחור ומניחים מעל האורז.
- סוגרים את רדיד האלומיניום על ידי הצמדת קצוות הריבוע ויצירת מעין מעטפה (משתדלים להשאיר קצת מקום לאוויר). מהדקים את הקצוות ומניחים בתבנית תנור.
- מחממים תנור ל-220 מעלות ואופיים בתנור החם 15 דקות.
- טורפים את כל מצרכי הרוטב בקערה. מוסיפים מים קרים עד הגעה לסמיכות הרצויה.
- מוציאים את התבנית מהתנור, פותחים בזהירות כל מעטפה, מעבירים את האורז והדג לצלחות וזולפים רוטב.
אופן הכנה
- מבשלים את האורז לפי הוראות היצרן. מצננים מעט.
- פורסים דק את גבעולי האספרגוס וחותכים למקטעים. מגררים את הזוקיני בפומפייה.
- בקערה גדולה מערבבים את האורז, הירקות, התבלינים, שמן הזית ומיץ הלימון.
- חותכים ארבעה ריבועים של רדיד אלומיניום ומניחים במרכז כל ריבוע רבע מתערובת האורז.
- מתבלים את הדג במעט מלח ופלפל שחור ומניחים מעל האורז.
- סוגרים את רדיד האלומיניום על ידי הצמדת קצוות הריבוע ויצירת מעין מעטפה (משתדלים להשאיר קצת מקום לאוויר). מהדקים את הקצוות ומניחים בתבנית תנור.
- מחממים תנור ל-220 מעלות ואופיים בתנור החם 15 דקות.
- טורפים את כל מצרכי הרוטב בקערה. מוסיפים מים קרים עד הגעה לסמיכות הרצויה.
- מוציאים את התבנית מהתנור, פותחים בזהירות כל מעטפה, מעבירים את האורז והדג לצלחות וזולפים רוטב.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן