דג סלמון במעטפה ברוטב אסייתי
רוצים להפתיע את האורחים במנת דג אלגנטית וטעימה? איילת הירשמן מלמדת איך מכינים דג סלמון במעטפה ששומרת עליו עסיסי במיוחד. מגישים עם אורז לספיגת הרוטב
רוצים להפתיע את האורחים במנת דג אלגנטית וטעימה? איילת הירשמן מלמדת איך מכינים דג סלמון במעטפה ששומרת עליו עסיסי במיוחד. מגישים עם אורז לספיגת הרוטב
- איילת הירשמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 320.2 קק״ל 1281.0 קק״לפחמימות 6.4 גרם 25.7 גרםשומן 13.8 גרם 55.3 גרםנתרן 1195.2 מ״ג 4780.8 מ״גחלבון 41.1 גרם 164.2 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 1.6 גרםשומן רווי 2.2 גרם 8.9 גרםכולסטרול 88.5 מ״ג 354.0 מ״גסידן 47.7 מ״ג 190.8 מ״גברזל 1.5 מ״ג 6.0 מ״גאשלגן 807.9 מ״ג 3231.4 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 4.0 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 15 דק׳כולל 25 דק׳
-
פחמימות6 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 320.2 קק״ל 1281.0 קק״לפחמימות 6.4 גרם 25.7 גרםשומן 13.8 גרם 55.3 גרםנתרן 1195.2 מ״ג 4780.8 מ״גחלבון 41.1 גרם 164.2 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 1.6 גרםשומן רווי 2.2 גרם 8.9 גרםכולסטרול 88.5 מ״ג 354.0 מ״גסידן 47.7 מ״ג 190.8 מ״גברזל 1.5 מ״ג 6.0 מ״גאשלגן 807.9 מ״ג 3231.4 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 4.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 25 דק׳ | קלוריות 320 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
רוטב
-
1 ס"מ שורש ג’ינג’ר
-
4 כפות מיץ לימון
-
3 כפות רוטב סויה
-
1 כף דבש
-
2 כפיות חומץ אורז
-
2 כפות שמן שומשום
דג
-
600 גרם פילה דג סלמון
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
-
4 מקלות קינמון קטנים
-
1/2 כפית פלפל שחור שלם
-
1/2 צרור בזיליקום
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מחלקים את פילה הסלמון ל-4 נתחים במשקל 150 גרם כל אחד.
- קולפים את הג’ינג’ר ומגררים במיקרופליין.
- בקערה שמים את גרידת הלימון, רוטב הסויה, הדבש, חומץ האורז, שמן השומשום והג’ינג’ר ומערבבים.
- מכינים ארבע יריעות גדולות של נייר אפייה ושמים במרכז כל אחת נתח דג אחד - היריעה צריכה להיות בגודל כזה שיישארו מהצדדים שוליים באורך 10 ס”מ לפחות.
- מתבלים את הדג במעט מלח ובפלפל שחור. מורחים את הדג ברבע מכמות הרוטב, מפזרים את גרגירי הפלפל ומניחים מקל קינמון, כוכב אניס ועלי בזיליקום. מרימים ומקפלים את קצות הנייר מכל הצדדים, וסוגרים את קצות הנייר מלמעלה כך שהקצה יגיע לגובה של 5 ס”מ לפחות מעל הדג ושיישאר מרווח להצטברות האדים בזמן האפייה.
- מניחים את ארבע החבילות בתבנית תנור ואופים בתנור החם 10-8 דקות. לאחר 10 דקות, בודקים אם הדג מוכן: פותחים חבילה אחת בזהירות ותוחבים בעדינות כף למרכז הדג. אם הכף מפרידה את הנתח בלי התנגדות הדג מוכן.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מחלקים את פילה הסלמון ל-4 נתחים במשקל 150 גרם כל אחד.
- קולפים את הג’ינג’ר ומגררים במיקרופליין.
- בקערה שמים את גרידת הלימון, רוטב הסויה, הדבש, חומץ האורז, שמן השומשום והג’ינג’ר ומערבבים.
- מכינים ארבע יריעות גדולות של נייר אפייה ושמים במרכז כל אחת נתח דג אחד - היריעה צריכה להיות בגודל כזה שיישארו מהצדדים שוליים באורך 10 ס”מ לפחות.
- מתבלים את הדג במעט מלח ובפלפל שחור. מורחים את הדג ברבע מכמות הרוטב, מפזרים את גרגירי הפלפל ומניחים מקל קינמון, כוכב אניס ועלי בזיליקום. מרימים ומקפלים את קצות הנייר מכל הצדדים, וסוגרים את קצות הנייר מלמעלה כך שהקצה יגיע לגובה של 5 ס”מ לפחות מעל הדג ושיישאר מרווח להצטברות האדים בזמן האפייה.
- מניחים את ארבע החבילות בתבנית תנור ואופים בתנור החם 10-8 דקות. לאחר 10 דקות, בודקים אם הדג מוכן: פותחים חבילה אחת בזהירות ותוחבים בעדינות כף למרכז הדג. אם הכף מפרידה את הנתח בלי התנגדות הדג מוכן.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן