דג צלוי עם סלט ישראלי
השף שגב משה מלמד להכין מנה נהדרת - דג צלוי עם סלט ישראלי קצוץ. מנה בריאה, קלילה וצבעונית שמתאימה לארוחת צהריים זריזה או לאירוח חלבי
השף שגב משה מלמד להכין מנה נהדרת - דג צלוי עם סלט ישראלי קצוץ. מנה בריאה, קלילה וצבעונית שמתאימה לארוחת צהריים זריזה או לאירוח חלבי
- משה שגב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 691.0 קק״ל 1382.1 קק״לפחמימות 37.3 גרם 74.7 גרםשומן 54.9 גרם 109.8 גרםנתרן 1468.0 מ״ג 2935.9 מ״גחלבון 14.0 גרם 28.1 גרםסיבים תזונתיים 24.5 גרם 49.1 גרםשומן רווי 6.2 גרם 12.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 225.7 מ״ג 451.4 מ״גברזל 5.9 מ״ג 11.9 מ״גאשלגן 2393.7 מ״ג 4787.5 מ״גאבץ 3.0 מ״ג 6.0 מ״גסגור
-
מרכיבים20
-
הכנה 20 דק׳כולל 20 דק׳
-
פחמימות37 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 691.0 קק״ל 1382.1 קק״לפחמימות 37.3 גרם 74.7 גרםשומן 54.9 גרם 109.8 גרםנתרן 1468.0 מ״ג 2935.9 מ״גחלבון 14.0 גרם 28.1 גרםסיבים תזונתיים 24.5 גרם 49.1 גרםשומן רווי 6.2 גרם 12.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 225.7 מ״ג 451.4 מ״גברזל 5.9 מ״ג 11.9 מ״גאשלגן 2393.7 מ״ג 4787.5 מ״גאבץ 3.0 מ״ג 6.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 20 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 20 דק׳ | קלוריות 691 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
דג
-
1 כפית מלח גס
סלט
-
1 עגבנייה בינונית
-
1 מלפפון ירוק בינוני
-
1/4 כרוב לבן בינוני
-
1/4 כרוב סגול בינוני
-
1 פלפל אדום בינוני
-
1 פלפל ירוק בהיר בינוני
-
1 פלפל צהוב בינוני
-
1/2 בצל סגול בינוני
-
1 אבוקדו בינוני
-
4 משמשים טריים בינוניים
-
5 עלי חסה סלנובה
-
1 חופן צנוברים
-
4 כפות מיץ לימון
-
1 חופן כוסברה
-
1 חופן פטרוזיליה
-
5 כפות שמן זית
הגשה
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות במצב גריל עליון. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- חותכים את כל הירקות והמשמשים לקוביות קטנות. חותכים לרצועות דקות את שני סוגי הכרוב והחסה. קוצצים את עשבי התיבול. חותכים כל פילה ל-4 חלקים.
- מערבבים את כל הירקות בקערת ערבוב גדולה, מוסיפים את הצנוברים, מתבלים במיץ הלימון ושמן הזית ומערבבים.
- מתיזים את תרסיס השמן על הדגים, מתבלים אותם במלח גס ומסדרים על התבנית עם העור כלפי מטה. צולים במשך 6-8 דקות.
- יוצקים על צלחת הגשה מעט טחינה, מערימים מעל את הסלט, מניחים מעליו את הדג ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות במצב גריל עליון. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- חותכים את כל הירקות והמשמשים לקוביות קטנות. חותכים לרצועות דקות את שני סוגי הכרוב והחסה. קוצצים את עשבי התיבול. חותכים כל פילה ל-4 חלקים.
- מערבבים את כל הירקות בקערת ערבוב גדולה, מוסיפים את הצנוברים, מתבלים במיץ הלימון ושמן הזית ומערבבים.
- מתיזים את תרסיס השמן על הדגים, מתבלים אותם במלח גס ומסדרים על התבנית עם העור כלפי מטה. צולים במשך 6-8 דקות.
- יוצקים על צלחת הגשה מעט טחינה, מערימים מעל את הסלט, מניחים מעליו את הדג ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן