גלילות פרגית במילוי פטריות, צנוברים וערמונים

מחפשים מנה מרשימה וטעימה להגשה בשולחן החג? רחלי קרוט מכינה גלילות פרגית במילוי פטריות וערמונים ברוטב מתקתק. תתכוננו לקצור מלא מחמאות
מחפשים מנה מרשימה וטעימה להגשה בשולחן החג? רחלי קרוט מכינה גלילות פרגית במילוי פטריות וערמונים ברוטב מתקתק. תתכוננו לקצור מלא מחמאות
  • רחלי קרוט
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • פחמימות
    24 גרם
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 348.8 קק״ל 2790.1 קק״ל
    פחמימות 23.8 גרם 190.3 גרם
    שומן 13.3 גרם 106.3 גרם
    נתרן 811.1 מ״ג 6488.5 מ״ג
    חלבון 32.0 גרם 256.3 גרם
    סיבים תזונתיים 2.1 גרם 16.4 גרם
    שומן רווי 0.8 גרם 6.7 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 59.4 מ״ג 475.2 מ״ג
    ברזל 1.4 מ״ג 11.3 מ״ג
    אשלגן 448.9 מ״ג 3591.0 מ״ג
    אבץ 0.8 מ״ג 6.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • פחמימות
    24 גרם
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 348.8 קק״ל 2790.1 קק״ל
    פחמימות 23.8 גרם 190.3 גרם
    שומן 13.3 גרם 106.3 גרם
    נתרן 811.1 מ״ג 6488.5 מ״ג
    חלבון 32.0 גרם 256.3 גרם
    סיבים תזונתיים 2.1 גרם 16.4 גרם
    שומן רווי 0.8 גרם 6.7 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 59.4 מ״ג 475.2 מ״ג
    ברזל 1.4 מ״ג 11.3 מ״ג
    אשלגן 448.9 מ״ג 3591.0 מ״ג
    אבץ 0.8 מ״ג 6.2 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מנות עיקריות
רחלי קרוט
X

דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

רוטב

הצטרפו לקבוצת הטלגרם השקטה שלנו

אופן הכנה

  1. קולפים וקוצצים את הבצלים הלבנים והשום לקוביות ומטגנים בסיר רחב עם שמן עד להזהבה וריכוך של הבצל.
  2. פורסים את הפטריות לפרוסות ומוסיפים לסיר. ממליחים, מפלפלים ומטגנים עד שהפטריות רכות.
  3. קוצצים את הערמונים ומוסיפים לסיר. מערבבים במשך 2 דקות וסוגרים את הגז. מצננים היטב את המילוי ורק אז מוסיפים את הצנוברים ומערבבים.
  4. פורסים את הפרגית על משטח העבודה ומניחים 2 כפות מהמילוי בתחתית. מגלגלים לצורת רולדה הדוקה. מומלץ לסגור את התפר למטה עם קיסם.
  5. באותו הסיר שבו הכנו את המילוי, מחממים שמן זית וצורבים את גלילות הפרגית מכל הצדדים עד הזהבה יפה.
  6. חותכים את בצלי השאלוט לחצי (אם אין בצלי שאלוט אפשר לקצוץ 2 בצלים לבנים לקוביות).
  7. מפזרים מסביב לגלילות הפרגית בצלי שאלוט, שיני שום ועלי תימין ומכסים במיץ תפוזים ומים רותחים. אם רוצים טעם מעט פיקנטי אפשר להוסיף פלפל צ’ילי חתוך לחצי.
  8. מזלפים סילאן, ממליחים ומפלפלים.
  9. מבשלים עד שהבצלים רכים - אפשר על הגז ואפשר להעביר בשלב הזה לתנור ולאפות בחום של 170 מעלות עד לריכוך הבצלים, בערך 30 דקות.

 

צילום: בעז לביא
סטיילינג: קרן ברק
המתכון פורסם לראשונה במגזין Style ידיעות אחרונות

הערות

  • אפשר להחליף את בצלי השאלוט ברוטב בשני בצלים רגילים

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
גלילות פרגית במילוי פטריות, צנוברים וערמונים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (3)

    Ofira Pollatchek

    בוקר טוב, המתכון נראה טעים ויפה. האם יש אפשרות להחליף את מיץ התפוזים בנוזל אחר?

      תמר שורצברד

      אפשר להחליף במיץ תפוחים לא מוגז

      Ofira Pollatchek

      תודה רבה

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות