גלילות פרגית במילוי פטריות, צנוברים וערמונים
מחפשים מנה מרשימה וטעימה להגשה בשולחן החג? רחלי קרוט מכינה גלילות פרגית במילוי פטריות וערמונים ברוטב מתקתק. תתכוננו לקצור מלא מחמאות
מחפשים מנה מרשימה וטעימה להגשה בשולחן החג? רחלי קרוט מכינה גלילות פרגית במילוי פטריות וערמונים ברוטב מתקתק. תתכוננו לקצור מלא מחמאות
- רחלי קרוט
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 348.8 קק״ל 2790.1 קק״לפחמימות 23.8 גרם 190.3 גרםשומן 13.3 גרם 106.3 גרםנתרן 811.1 מ״ג 6488.5 מ״גחלבון 32.0 גרם 256.3 גרםסיבים תזונתיים 2.1 גרם 16.4 גרםשומן רווי 0.8 גרם 6.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 59.4 מ״ג 475.2 מ״גברזל 1.4 מ״ג 11.3 מ״גאשלגן 448.9 מ״ג 3591.0 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 6.2 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
פחמימות24 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 348.8 קק״ל 2790.1 קק״לפחמימות 23.8 גרם 190.3 גרםשומן 13.3 גרם 106.3 גרםנתרן 811.1 מ״ג 6488.5 מ״גחלבון 32.0 גרם 256.3 גרםסיבים תזונתיים 2.1 גרם 16.4 גרםשומן רווי 0.8 גרם 6.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 59.4 מ״ג 475.2 מ״גברזל 1.4 מ״ג 11.3 מ״גאשלגן 448.9 מ״ג 3591.0 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 6.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 18 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 349 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
8 סטייק פרגית בינוניים
-
3 כפות שמן זית
-
2 בצלים בינוניים
-
4 שיני שום
-
1 חבילה פטריות שמפיניון
-
1 חבילה ערמונים בוואקום
-
1/3 כוס צנוברים קלויים
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 כפית סילאן
רוטב
-
10 בצלי שאלוט קטנים
-
15 שיני שום
-
3 גבעולי תימין טרי
-
1/2 כוס מיץ תפוזים
-
1/3 כוס מים רותחים
-
2 כפות סילאן
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- קולפים וקוצצים את הבצלים הלבנים והשום לקוביות ומטגנים בסיר רחב עם שמן עד להזהבה וריכוך של הבצל.
- פורסים את הפטריות לפרוסות ומוסיפים לסיר. ממליחים, מפלפלים ומטגנים עד שהפטריות רכות.
- קוצצים את הערמונים ומוסיפים לסיר. מערבבים במשך 2 דקות וסוגרים את הגז. מצננים היטב את המילוי ורק אז מוסיפים את הצנוברים ומערבבים.
- פורסים את הפרגית על משטח העבודה ומניחים 2 כפות מהמילוי בתחתית. מגלגלים לצורת רולדה הדוקה. מומלץ לסגור את התפר למטה עם קיסם.
- באותו הסיר שבו הכנו את המילוי, מחממים שמן זית וצורבים את גלילות הפרגית מכל הצדדים עד הזהבה יפה.
- חותכים את בצלי השאלוט לחצי (אם אין בצלי שאלוט אפשר לקצוץ 2 בצלים לבנים לקוביות).
- מפזרים מסביב לגלילות הפרגית בצלי שאלוט, שיני שום ועלי תימין ומכסים במיץ תפוזים ומים רותחים. אם רוצים טעם מעט פיקנטי אפשר להוסיף פלפל צ’ילי חתוך לחצי.
- מזלפים סילאן, ממליחים ומפלפלים.
- מבשלים עד שהבצלים רכים - אפשר על הגז ואפשר להעביר בשלב הזה לתנור ולאפות בחום של 170 מעלות עד לריכוך הבצלים, בערך 30 דקות.
צילום: בעז לביא
סטיילינג: קרן ברק
המתכון פורסם לראשונה במגזין Style ידיעות אחרונות
אופן הכנה
- קולפים וקוצצים את הבצלים הלבנים והשום לקוביות ומטגנים בסיר רחב עם שמן עד להזהבה וריכוך של הבצל.
- פורסים את הפטריות לפרוסות ומוסיפים לסיר. ממליחים, מפלפלים ומטגנים עד שהפטריות רכות.
- קוצצים את הערמונים ומוסיפים לסיר. מערבבים במשך 2 דקות וסוגרים את הגז. מצננים היטב את המילוי ורק אז מוסיפים את הצנוברים ומערבבים.
- פורסים את הפרגית על משטח העבודה ומניחים 2 כפות מהמילוי בתחתית. מגלגלים לצורת רולדה הדוקה. מומלץ לסגור את התפר למטה עם קיסם.
- באותו הסיר שבו הכנו את המילוי, מחממים שמן זית וצורבים את גלילות הפרגית מכל הצדדים עד הזהבה יפה.
- חותכים את בצלי השאלוט לחצי (אם אין בצלי שאלוט אפשר לקצוץ 2 בצלים לבנים לקוביות).
- מפזרים מסביב לגלילות הפרגית בצלי שאלוט, שיני שום ועלי תימין ומכסים במיץ תפוזים ומים רותחים. אם רוצים טעם מעט פיקנטי אפשר להוסיף פלפל צ’ילי חתוך לחצי.
- מזלפים סילאן, ממליחים ומפלפלים.
- מבשלים עד שהבצלים רכים - אפשר על הגז ואפשר להעביר בשלב הזה לתנור ולאפות בחום של 170 מעלות עד לריכוך הבצלים, בערך 30 דקות.
צילום: בעז לביא
סטיילינג: קרן ברק
המתכון פורסם לראשונה במגזין Style ידיעות אחרונות
הערות
- אפשר להחליף את בצלי השאלוט ברוטב בשני בצלים רגילים
הערות
- אפשר להחליף את בצלי השאלוט ברוטב בשני בצלים רגילים
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (3)
בוקר טוב, המתכון נראה טעים ויפה. האם יש אפשרות להחליף את מיץ התפוזים בנוזל אחר?
אפשר להחליף במיץ תפוחים לא מוגז
תודה רבה