גלידת שוקולד בלי מכונת גלידה
תמיד רציתם לדעת איך מכינים גלידת שוקולד בלי מכונת גלידה? הסוד נמצא בתוספת אלכוהול שמעכב קיפאון ותורם למרקם חלק וקטיפתי של הגלידה
תמיד רציתם לדעת איך מכינים גלידת שוקולד בלי מכונת גלידה? הסוד נמצא בתוספת אלכוהול שמעכב קיפאון ותורם למרקם חלק וקטיפתי של הגלידה
- קרין גורן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 253.9 קק״ל 1015.7 קק״לפחמימות 38.8 גרם 155.0 גרםשומן 9.2 גרם 36.8 גרםנתרן 5.2 מ״ג 20.8 מ״גחלבון 3.2 גרם 12.7 גרםסיבים תזונתיים 4.8 גרם 19.3 גרםשומן רווי 6.2 גרם 24.8 גרםכולסטרול 0.8 מ״ג 3.0 מ״גסידן 29.0 מ״ג 116.2 מ״גברזל 2.8 מ״ג 11.2 מ״גאשלגן 484.6 מ״ג 1938.4 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 4.4 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 20 דק׳כולל 4 שעות
-
פחמימות39 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 253.9 קק״ל 1015.7 קק״לפחמימות 38.8 גרם 155.0 גרםשומן 9.2 גרם 36.8 גרםנתרן 5.2 מ״ג 20.8 מ״גחלבון 3.2 גרם 12.7 גרםסיבים תזונתיים 4.8 גרם 19.3 גרםשומן רווי 6.2 גרם 24.8 גרםכולסטרול 0.8 מ״ג 3.0 מ״גסידן 29.0 מ״ג 116.2 מ״גברזל 2.8 מ״ג 11.2 מ״גאשלגן 484.6 מ״ג 1938.4 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 4.4 מ״גסגור
סוד המרקם של גלידת השוקולד הזו, שמכינים ללא מכונה מיוחדת, טמון בשילוב של רסק בננות ושל ליקר אלכוהולי (שמעכב קיפאון). ליקר האייריש קרים תורם גם לטעם הנפלא של הגלידה, וקישוטים של שוקולד מגורר, פקאן סיני ובננה צ’יפס משלימים את הרושם.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 7 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 4 שעות | קלוריות 254 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
גלידה
-
1מיכל או 250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
150 גרם שוקולד מריר
-
2 בננות גדולות
אופן הכנה
- קוצצים גס שוקולד ופקאנים.
- בסיר קטן מביאים לרתיחה שמנת מתוקה. מכניסים את השוקולד למעבד מזון ומוזגים עליו את השמנת החמה מהסיר.
- ממתינים דקה, ובינתיים מקלפים וחותכים את הבננות באופן גס.
- מעבדים את השוקולד והשמנת המתוקה לתערובת חלקה, מוסיפים את חתיכות הבננה וטוחנים שנית לתערובת חלקה.
- מוסיפים אייריש קרים וטוחנים עוד כמה שניות.
- מעבירים את התערובת לקופסה אטומה, סוגרים ומקפיאים לפחות 4 שעות.
- לפני ההגשה מפזרים מעל שוקולד מגורר (הכי יפה ליצור “תלתלים” בקולפן ירקות), בננה צ’יפס ופקאן סיני.
אופן הכנה
- קוצצים גס שוקולד ופקאנים.
- בסיר קטן מביאים לרתיחה שמנת מתוקה. מכניסים את השוקולד למעבד מזון ומוזגים עליו את השמנת החמה מהסיר.
- ממתינים דקה, ובינתיים מקלפים וחותכים את הבננות באופן גס.
- מעבדים את השוקולד והשמנת המתוקה לתערובת חלקה, מוסיפים את חתיכות הבננה וטוחנים שנית לתערובת חלקה.
- מוסיפים אייריש קרים וטוחנים עוד כמה שניות.
- מעבירים את התערובת לקופסה אטומה, סוגרים ומקפיאים לפחות 4 שעות.
- לפני ההגשה מפזרים מעל שוקולד מגורר (הכי יפה ליצור “תלתלים” בקולפן ירקות), בננה צ’יפס ופקאן סיני.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן