גלידה עם רוטב טופי ושברי קרמל
איך משדרגים גלידת וניל פשוטה לקינוח מרשים וטעים? אהרוני מכין גלידה עם רוטב טופי ושברי קרמל ב-10 דקות שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול
איך משדרגים גלידת וניל פשוטה לקינוח מרשים וטעים? אהרוני מכין גלידה עם רוטב טופי ושברי קרמל ב-10 דקות שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול
- ישראל אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 663.4 קק״ל 2653.5 קק״לפחמימות 79.1 גרם 316.4 גרםשומן 36.2 גרם 144.7 גרםנתרן 115.3 מ״ג 461.2 מ״גחלבון 7.1 גרם 28.3 גרםסיבים תזונתיים 2.5 גרם 10.0 גרםשומן רווי 16.7 גרם 66.8 גרםכולסטרול 87.3 מ״ג 349.0 מ״גסידן 202.0 מ״ג 807.9 מ״גברזל 1.2 מ״ג 5.0 מ״גאשלגן 431.9 מ״ג 1727.8 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 5.2 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 10 דק׳כולל 25 דק׳
-
פחמימות79 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 663.4 קק״ל 2653.5 קק״לפחמימות 79.1 גרם 316.4 גרםשומן 36.2 גרם 144.7 גרםנתרן 115.3 מ״ג 461.2 מ״גחלבון 7.1 גרם 28.3 גרםסיבים תזונתיים 2.5 גרם 10.0 גרםשומן רווי 16.7 גרם 66.8 גרםכולסטרול 87.3 מ״ג 349.0 מ״גסידן 202.0 מ״ג 807.9 מ״גברזל 1.2 מ״ג 5.0 מ״גאשלגן 431.9 מ״ג 1727.8 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 5.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 25 דק׳ | קלוריות 663 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
גלידה
-
500 גרם גלידת וניל
שברי קרמל
-
1 כוס סוכר חום בהיר – דמררה
-
1/2 כוס מים
-
1/2 כוס אגוזי לוז
רוטב טופי
-
60 גרם חמאה
-
1מיכל או 250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
אופן הכנה
- מכינים את קישוטי הקרמל: מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומזיזים מעט תרסיס שמן.
- קוצצים דק את אגוזי הלוז.
- בסיר קטן או מחבת נון סטיק ממיסים את הסוכר והמים ומבשלים (בלי לערבב!) עד שמתקבל קרמל בגוון ענברי.
- יוצקים את הקרמל על התבנית עם נייר האפייה, מיישרים לשכבה אחידה ומפזרים את שברי אגוזי הלוז. מקררים 3-4 דקות עד שהקרמל מתייצב. שוברים לחתיכות ומניחים בצד.
- מכינים את רוטב הטופי: ממיסים בסיר את החמאה, מוסיפים את הסוכר ומבשלים עד לקבלת רוטב קרמל.
- מוסיפים את תמצית הווניל והשמנת המתוקה ומבשלים כ-10 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד לקבלת רוטב סמיך.
- שמים את הגלידה בכוסות הגשה, יוצקים מעל את רוטב הטופי ומקשטים בשברי הקרמל.
אופן הכנה
- מכינים את קישוטי הקרמל: מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומזיזים מעט תרסיס שמן.
- קוצצים דק את אגוזי הלוז.
- בסיר קטן או מחבת נון סטיק ממיסים את הסוכר והמים ומבשלים (בלי לערבב!) עד שמתקבל קרמל בגוון ענברי.
- יוצקים את הקרמל על התבנית עם נייר האפייה, מיישרים לשכבה אחידה ומפזרים את שברי אגוזי הלוז. מקררים 3-4 דקות עד שהקרמל מתייצב. שוברים לחתיכות ומניחים בצד.
- מכינים את רוטב הטופי: ממיסים בסיר את החמאה, מוסיפים את הסוכר ומבשלים עד לקבלת רוטב קרמל.
- מוסיפים את תמצית הווניל והשמנת המתוקה ומבשלים כ-10 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד לקבלת רוטב סמיך.
- שמים את הגלידה בכוסות הגשה, יוצקים מעל את רוטב הטופי ומקשטים בשברי הקרמל.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן