ג’יאו דזה – כיסוני בצק אסיאתיים במילוי פרגיות ופטריות
לכל מטבח יש את הכיסונים שלו, אבל את הכיסונים של המטבח האסיאתי אנחנו אוהבים במיוחד! אהרוני מכין ג'יאו דזה, כיסוני בצק במילוי פרגיות ופטריות
לכל מטבח יש את הכיסונים שלו, אבל את הכיסונים של המטבח האסיאתי אנחנו אוהבים במיוחד! אהרוני מכין ג'יאו דזה, כיסוני בצק במילוי פרגיות ופטריות
- ישראל אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 19.4 קק״ל 582.5 קק״לפחמימות 0.8 גרם 25.5 גרםשומן 0.9 גרם 27.2 גרםנתרן 248.5 מ״ג 7455.3 מ״גחלבון 2.4 גרם 72.0 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 2.5 גרםשומן רווי 0.2 גרם 6.9 גרםכולסטרול 7.0 מ״ג 210.0 מ״גסידן 4.7 מ״ג 141.3 מ״גברזל 0.3 מ״ג 8.3 מ״גאשלגן 53.8 מ״ג 1612.6 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 3.8 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
פחמימות1 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 19.4 קק״ל 582.5 קק״לפחמימות 0.8 גרם 25.5 גרםשומן 0.9 גרם 27.2 גרםנתרן 248.5 מ״ג 7455.3 מ״גחלבון 2.4 גרם 72.0 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 2.5 גרםשומן רווי 0.2 גרם 6.9 גרםכולסטרול 7.0 מ״ג 210.0 מ״גסידן 4.7 מ״ג 141.3 מ״גברזל 0.3 מ״ג 8.3 מ״גאשלגן 53.8 מ״ג 1612.6 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 3.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 19 | כמות מנות 30 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 חבילה עיגולי בצק מוכנים לדים סאם
מילוי
-
300 גרם פרגיות טחונות
-
2 ס"מ שורש ג’ינג’ר
-
2 גבעולי בצל ירוק
-
4 פטריות שיטאקה מיובשות קטנות
-
1 1/2 כפות רוטב סויה
-
1 כפית שמן שומשום
-
1/4 כפית מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
רוטב
-
1/3 כוס רוטב סויה
-
2 כפות חומץ אורז
-
1 כפית שמן שומשום
-
1 פלפל צ’ילי אדום קטן
אופן הכנה
- מכינים את המילוי: משרים את פטריות השיטאקי במים רותחים כ-15 דקות. מסננים.
- קוצצים דק את שורש הג’ינג’ר, את הבצל הירוק ואת פטריות השיטאקי.
- מערבבים את כל חומרי המילוי לתערובת אחידה, מכסים בניילון נצמד ומקררים במקרר כשעה.
- מניחים במרכז כל עיגול בצק כף מן המילוי. מרימים את שולי הבצק משני צדדיו אל מעל למילוי לצורת חצי עיגול, מהדקים היטב וצובטים לשוליים מסולסלים.
- יוצקים שמן למחבת גדולה או לווק ומטגנים את הכיסונים בחלקם התחתון.
- בקערה קטנה מערבבים את המים עם הקורנפלור, עד שאין גושים.
- מוסיפים את תערובת הקורנפלור למחבת, מכסים ומבשלים כשמונה דקות עד שהמים מתאדים.
- מכינים את הרוטב: פורסים את הפלפל החריף לפרוסות דקות.
- בקערה קטנה, מערבבים את כל מרכיבי הרוטב.
- מגישים את הג’יאו דזה לצד הרוטב.
אופן הכנה
- מכינים את המילוי: משרים את פטריות השיטאקי במים רותחים כ-15 דקות. מסננים.
- קוצצים דק את שורש הג’ינג’ר, את הבצל הירוק ואת פטריות השיטאקי.
- מערבבים את כל חומרי המילוי לתערובת אחידה, מכסים בניילון נצמד ומקררים במקרר כשעה.
- מניחים במרכז כל עיגול בצק כף מן המילוי. מרימים את שולי הבצק משני צדדיו אל מעל למילוי לצורת חצי עיגול, מהדקים היטב וצובטים לשוליים מסולסלים.
- יוצקים שמן למחבת גדולה או לווק ומטגנים את הכיסונים בחלקם התחתון.
- בקערה קטנה מערבבים את המים עם הקורנפלור, עד שאין גושים.
- מוסיפים את תערובת הקורנפלור למחבת, מכסים ומבשלים כשמונה דקות עד שהמים מתאדים.
- מכינים את הרוטב: פורסים את הפלפל החריף לפרוסות דקות.
- בקערה קטנה, מערבבים את כל מרכיבי הרוטב.
- מגישים את הג’יאו דזה לצד הרוטב.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן