בסבוסה – עוגת סולת עם סירופ סוכר
אתם קוראים לזה עוגת סולת, אנחנו קוראים לזה בסבוסה - עוגה אוורירית ונימוחה שאוכלים עם המון סירופ סוכר לימוני משגע. והבונוס? העוגה פרווה
אתם קוראים לזה עוגת סולת, אנחנו קוראים לזה בסבוסה - עוגה אוורירית ונימוחה שאוכלים עם המון סירופ סוכר לימוני משגע. והבונוס? העוגה פרווה
- יונית צוקרמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 543.8 קק״ל 4894.0 קק״לפחמימות 55.1 גרם 496.3 גרםשומן 31.6 גרם 284.0 גרםנתרן 185.2 מ״ג 1666.4 מ״גחלבון 9.6 גרם 86.1 גרםסיבים תזונתיים 3.1 גרם 27.6 גרםשומן רווי 7.4 גרם 66.9 גרםכולסטרול 141.0 מ״ג 1269.0 מ״גסידן 45.2 מ״ג 406.5 מ״גברזל 1.4 מ״ג 13.0 מ״גאשלגן 173.0 מ״ג 1557.3 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 8.1 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה
-
פחמימות55 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 543.8 קק״ל 4894.0 קק״לפחמימות 55.1 גרם 496.3 גרםשומן 31.6 גרם 284.0 גרםנתרן 185.2 מ״ג 1666.4 מ״גחלבון 9.6 גרם 86.1 גרםסיבים תזונתיים 3.1 גרם 27.6 גרםשומן רווי 7.4 גרם 66.9 גרםכולסטרול 141.0 מ״ג 1269.0 מ״גסידן 45.2 מ״ג 406.5 מ״גברזל 1.4 מ״ג 13.0 מ״גאשלגן 173.0 מ״ג 1557.3 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 8.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 544 | כמות מנות 9 |
---|
מצרכים
מצרכים
בלילה
-
5 ביצים L
-
1 כוס שמן קנולה
-
1 כוס מיץ תפוזים
-
1 כוס סולת
-
1כוס או 140 גרם קמח לבן
-
1 כוס קוקוס טחון
-
1 לימון בינוני
-
2 כפיות אבקת אפייה
-
1 שקית סוכר וניל
סירופ
-
1 כוס מים רותחים
-
1 שקית סוכר וניל
-
1 כפית גרידת לימון
קישוט
-
1 כוס שקדים טחונים
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות. משמנים תבנית בתרסיס שמן.
- מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים.
- מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד שנוצר קצף תפוח ויציב.
- מוסיפים את הרכיבים הרטובים במהירות נמוכה.
- מוסיפים את הרכיבים היבשים במהירות נמוכה עד שנוצרת תערובת אחידה.
- מעבירים את הבלילה לתבנית. מקשטים מעל בשקדים או אגוזים ואופים במשך 40 דקות, או עד להזהבה.
- מכינים את הסירופ: מרתיחים את כל הרכיבים, פרט לגרידת הלימון, בסיר קטן. מבשלים 3 דקות ברתיחה, מסירים מהאש ומוסיפים את גרידת הלימון.
- כאשר העוגה מוכנה והצטננה, יוצקים עליה את הסירופ.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות. משמנים תבנית בתרסיס שמן.
- מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים.
- מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד שנוצר קצף תפוח ויציב.
- מוסיפים את הרכיבים הרטובים במהירות נמוכה.
- מוסיפים את הרכיבים היבשים במהירות נמוכה עד שנוצרת תערובת אחידה.
- מעבירים את הבלילה לתבנית. מקשטים מעל בשקדים או אגוזים ואופים במשך 40 דקות, או עד להזהבה.
- מכינים את הסירופ: מרתיחים את כל הרכיבים, פרט לגרידת הלימון, בסיר קטן. מבשלים 3 דקות ברתיחה, מסירים מהאש ומוסיפים את גרידת הלימון.
- כאשר העוגה מוכנה והצטננה, יוצקים עליה את הסירופ.
הערות
- גרסה מהירה (לעוגה שיוצאת קצת יותר נמוכה): מערבלים את כל המצרכים במיקסר, תחילה את הביצים עם הסוכר ולאחר מכן מוסיפים את הנוזלים בהדרגה, ולבסוף את היבשים במהירות נמוכה. מעבירים לתבנית ואופים עד להזהבה, בערך 40 דקות
- חשוב: כשהעוגה חמה מזלפים סירופ קר, וכשהעוגה קרה אפשר לזלף סירופ חם
הערות
- גרסה מהירה (לעוגה שיוצאת קצת יותר נמוכה): מערבלים את כל המצרכים במיקסר, תחילה את הביצים עם הסוכר ולאחר מכן מוסיפים את הנוזלים בהדרגה, ולבסוף את היבשים במהירות נמוכה. מעבירים לתבנית ואופים עד להזהבה, בערך 40 דקות
- חשוב: כשהעוגה חמה מזלפים סירופ קר, וכשהעוגה קרה אפשר לזלף סירופ חם
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן