בלינצ’ס גבינה כמו של פעם
בלינצ'ס נוסטלגיים שמכינים ממש בקלות. בצק עדין ודק, מלית עשירה של גבינה, וקצת פירות טריים, ויש לכם קינוח או ארוחה קלילה שאי אפשר לסרב לה
בלינצ'ס נוסטלגיים שמכינים ממש בקלות. בצק עדין ודק, מלית עשירה של גבינה, וקצת פירות טריים, ויש לכם קינוח או ארוחה קלילה שאי אפשר לסרב לה
- רותם ליברזון
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1546.3 קק״ל 1546.3 קק״לפחמימות 25.8 גרם 25.8 גרםשומן 86.5 גרם 86.5 גרםנתרן 11888.2 מ״ג 11888.2 מ״גחלבון 69.0 גרם 69.0 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 0.3 גרםשומן רווי 38.9 גרם 38.9 גרםכולסטרול 906.9 מ״ג 906.9 מ״גסידן 1222.7 מ״ג 1222.7 מ״גברזל 3.8 מ״ג 3.8 מ״גאשלגן 913.2 מ״ג 913.2 מ״גאבץ 2.2 מ״ג 2.2 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה שעהכולל שעה
-
פחמימות26 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1546.3 קק״ל 1546.3 קק״לפחמימות 25.8 גרם 25.8 גרםשומן 86.5 גרם 86.5 גרםנתרן 11888.2 מ״ג 11888.2 מ״גחלבון 69.0 גרם 69.0 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 0.3 גרםשומן רווי 38.9 גרם 38.9 גרםכולסטרול 906.9 מ״ג 906.9 מ״גסידן 1222.7 מ״ג 1222.7 מ״גברזל 3.8 מ״ג 3.8 מ״גאשלגן 913.2 מ״ג 913.2 מ״גאבץ 2.2 מ״ג 2.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה שעה | זמן כולל שעה | קלוריות 1546 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
3 ביצים L
-
1 כוס קמח כוסמין
-
1 כוס חלב 3%
-
2 כפות שמן קנולה
-
2/3 כוס מי סודה
-
500 גרם גבינה לבנה 9%
-
2 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
1 כפית גרידת לימון
-
1 קורט מלח דק
-
1 כף רום
אופן הכנה
- מכינים את הבלינצ’ס: במעבד מזון מערבבים היטב את כל חומרי הבלילה למחית חלקה ובודקים שאין גושי קמח. עדיף להעביר דרך מסננת.
- למחבת טפלון חמה מתיזים מעט תרסיס שמן ויוצקים מעט מהבלילה, בערך רבע מצקת. מטלטלים את המחבת כדי שהבצק יתפזר על כל המחבת וייצא דקיק. מחכים כ-2 דקות עד שרואים שהקצוות נפרדים מעט מהמחבת והם זהובים. בודקים שפני העלה יבשים ומוציאים מיד. לא מטגנים את הצד השני, כך העלים נשמרים לחים ולא מתייבשים.
- מכינים באותה צורה את שאר עלי הבלינצ’ס ומצננים.
- בינתיים מכינים את המלית: מערבבים את הגבינה עם אינסטנט וניל ומעט ליקר. מוספים בעדינות את הפירות ומערבבים. אם המלית יצאה סמיכה מדי, אפשר להוסיף לה כף או שתיים של חלב.
- מגלגלים את הבלינצ’סים כמו עלי סיגר עם מעט מלית באמצע, בערך כף גדושה לאורך מרכז העלה. מקפלים משני הצדדים ואז מגלגלים.
- משאירים במקרר לכמה שעות על מנת שהטעמים יתגבשו. מגישים קר עם המון אבקת סוכר מעל ומעט פרות טריים, או שמטגנים עם מעט חמאה עד להשחמה קלה ומגישים חם.
אופן הכנה
- מכינים את הבלינצ’ס: במעבד מזון מערבבים היטב את כל חומרי הבלילה למחית חלקה ובודקים שאין גושי קמח. עדיף להעביר דרך מסננת.
- למחבת טפלון חמה מתיזים מעט תרסיס שמן ויוצקים מעט מהבלילה, בערך רבע מצקת. מטלטלים את המחבת כדי שהבצק יתפזר על כל המחבת וייצא דקיק. מחכים כ-2 דקות עד שרואים שהקצוות נפרדים מעט מהמחבת והם זהובים. בודקים שפני העלה יבשים ומוציאים מיד. לא מטגנים את הצד השני, כך העלים נשמרים לחים ולא מתייבשים.
- מכינים באותה צורה את שאר עלי הבלינצ’ס ומצננים.
- בינתיים מכינים את המלית: מערבבים את הגבינה עם אינסטנט וניל ומעט ליקר. מוספים בעדינות את הפירות ומערבבים. אם המלית יצאה סמיכה מדי, אפשר להוסיף לה כף או שתיים של חלב.
- מגלגלים את הבלינצ’סים כמו עלי סיגר עם מעט מלית באמצע, בערך כף גדושה לאורך מרכז העלה. מקפלים משני הצדדים ואז מגלגלים.
- משאירים במקרר לכמה שעות על מנת שהטעמים יתגבשו. מגישים קר עם המון אבקת סוכר מעל ומעט פרות טריים, או שמטגנים עם מעט חמאה עד להשחמה קלה ומגישים חם.
הערות
- אפשר להחליף את הרום בכל ליקר שאוהבים
הערות
- אפשר להחליף את הרום בכל ליקר שאוהבים
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
איפה הגבינה במתכון??
תודה על ההערה, המתכון עודכן