בלינצ`ס גבינה וצימוקים

בלינצ`ס גבינה וצימוקים זה קינוח מושלם שמורכב מחביתיות רכות וזהובות ומילוי הכי פשוט בטעם של פעם - גבינה מתוקה עם קליפת לימון וצימוקים
בלינצ`ס גבינה וצימוקים זה קינוח מושלם שמורכב מחביתיות רכות וזהובות ומילוי הכי פשוט בטעם של פעם - גבינה מתוקה עם קליפת לימון וצימוקים
  • קרין גורן
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • פחמימות
    23 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 188.3 קק״ל 2259.7 קק״ל
    פחמימות 23.2 גרם 278.6 גרם
    שומן 6.7 גרם 80.3 גרם
    נתרן 255.5 מ״ג 3065.9 מ״ג
    חלבון 8.3 גרם 99.7 גרם
    סיבים תזונתיים 0.9 גרם 10.3 גרם
    שומן רווי 2.0 גרם 24.4 גרם
    כולסטרול 71.7 מ״ג 860.4 מ״ג
    סידן 65.0 מ״ג 780.0 מ״ג
    ברזל 0.7 מ״ג 8.4 מ״ג
    אשלגן 173.9 מ״ג 2086.9 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 4.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • פחמימות
    23 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 188.3 קק״ל 2259.7 קק״ל
    פחמימות 23.2 גרם 278.6 גרם
    שומן 6.7 גרם 80.3 גרם
    נתרן 255.5 מ״ג 3065.9 מ״ג
    חלבון 8.3 גרם 99.7 גרם
    סיבים תזונתיים 0.9 גרם 10.3 גרם
    שומן רווי 2.0 גרם 24.4 גרם
    כולסטרול 71.7 מ״ג 860.4 מ״ג
    סידן 65.0 מ״ג 780.0 מ״ג
    ברזל 0.7 מ״ג 8.4 מ״ג
    אשלגן 173.9 מ״ג 2086.9 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 4.5 מ״ג
    סגור

בחג השבועות האחרון נשבר שיא השיאים – הנחתי את כל הקינוחים על השולחן, חזרתי למטבח כדי להביא סכין לחיתוך העוגות, והבלינצ’סים נ-ע-ל-מ-ו. אז בגלל שאני יודעת שלא אצליח לטעום אותם בארוחת החג, אני עושה לעצמי מבצע “אכול כפי יכולתך” כשאני מכינה אותם. החביתיות עצמן מתאימות גם למילוי מלוח וגם למילוי מתוק, אבל בעיניי אין על המילוי הכי פשוט בטעם של פעם – גבינה מתוקה עם קליפת לימון וצימוקים (וגם קצת פודינג, כדי שהמלית לא תהיה נוזלית). כמות הבלילה מספיקה ל 13- חביתיות, אבל הראשונה לפעמים נשרפת (או נטרפת….) אז למעשה יוצאות רק 12 . יש לזה אפילו מונח בקונדיטוריה – Baker’s Dozen – “התריסר של האופה”, שהוא לא 12 כמו בשאר העולם… אלא 13. תמיד לוקחים בחשבון שמשהו יקרה למנה אחת…

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מתכוני חגים
קרין גורן
X

דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

עלי הבלינצ'ס

מלית גבינה וצימוקים

הצטרפו לקבוצת הטלגרם השקטה שלנו

אופן הכנה

  1. מכינים את עלי הבלינצ’ס: בבלנדר או מעבד מזון שמים ביצים, מלח, מים, חלב, שמן וקמח ומעבדים יחד בערך דקה, עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים (להכנה ידנית: בקערה שמים קמח, מים וחלב וטורפים ידנית 2 דקות. מוסיפים ביצים, שמן ומלח וטורפים עוד דקה, לאיחוד).
  2. מסננים את התערובת (חשוב! תמיד תמצאו גושי קמח קטנים במסננת).
  3. משמנים מחבת נון-סטיק גדולה (בקוטר 28-26 ס”מ) בתרסיס שמן או מעט חמאה.
  4. מוזגים חצי מצקת של בלילה למחבת ומיד מטים את המחבת בתנועה סיבובית לפיזור הבלילה בשכבה אחידה. מטגנים רק עד שפני הבלינצ’ס יבשים, השוליים מתרוממים מעט מהמחבת והצד התחתון מתחיל להזהיב. שימו לב: לא הופכים לצד השני - מטגנים את הבלינצ’ס רק מצד אחד. ממשיכים בהכנת בלינצ’סים עד לסיום הבלילה, ומשמנים את המחבת מדי פעם, לפי הצורך. מסדרים את הבלינצ’סים המוכנים בערימה על הצלחת ומניחים לצינון.
  5. בזמן שעלי הבלינצ’ס מתקררים מכינים את המלית: בקערה טורפים גבינה לבנה, סוכר, אינסטנט פודינג וקליפת לימון עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים. מערבבים פנימה צימוקים.
  6. ממלאים, מטגנים ומגישים: מניחים כל בלינצ’ס על משטח העבודה כשהצד העליון הוא הצד הבהיר (זה שלא טוגן). מניחים כף גדושה של מלית בפס לרוחב מרכז הבלינצ’ס. מקפלים את צידי הבלינצ’ס מעל המלית (כדי שהמלית לא תברח החוצה) ומגלגלים לרולדה.
  7. שומרים במקרר (עד יומיים-שלושה). זה טעים גם ככה, אבל אפילו יותר טעים לטגן כל בלינצ’ס בחמאה משני הצדדים, עד להזהבה, ולהגיש חם עם זילופי דבש מעל.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
בלינצ`ס גבינה וצימוקים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

קטגוריות

אביזרים

טכניקות