בלינצ`ס גבינה וצימוקים
- קרין גורן
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 188.3 קק״ל 2259.7 קק״לפחמימות 23.2 גרם 278.6 גרםשומן 6.7 גרם 80.3 גרםנתרן 255.5 מ״ג 3065.9 מ״גחלבון 8.3 גרם 99.7 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 10.3 גרםשומן רווי 2.0 גרם 24.4 גרםכולסטרול 71.7 מ״ג 860.4 מ״גסידן 65.0 מ״ג 780.0 מ״גברזל 0.7 מ״ג 8.4 מ״גאשלגן 173.9 מ״ג 2086.9 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 4.5 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 40 דק׳כולל 40 דק׳
-
פחמימות23 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 188.3 קק״ל 2259.7 קק״לפחמימות 23.2 גרם 278.6 גרםשומן 6.7 גרם 80.3 גרםנתרן 255.5 מ״ג 3065.9 מ״גחלבון 8.3 גרם 99.7 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 10.3 גרםשומן רווי 2.0 גרם 24.4 גרםכולסטרול 71.7 מ״ג 860.4 מ״גסידן 65.0 מ״ג 780.0 מ״גברזל 0.7 מ״ג 8.4 מ״גאשלגן 173.9 מ״ג 2086.9 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 4.5 מ״גסגור
בחג השבועות האחרון נשבר שיא השיאים – הנחתי את כל הקינוחים על השולחן, חזרתי למטבח כדי להביא סכין לחיתוך העוגות, והבלינצ’סים נ-ע-ל-מ-ו. אז בגלל שאני יודעת שלא אצליח לטעום אותם בארוחת החג, אני עושה לעצמי מבצע “אכול כפי יכולתך” כשאני מכינה אותם. החביתיות עצמן מתאימות גם למילוי מלוח וגם למילוי מתוק, אבל בעיניי אין על המילוי הכי פשוט בטעם של פעם – גבינה מתוקה עם קליפת לימון וצימוקים (וגם קצת פודינג, כדי שהמלית לא תהיה נוזלית). כמות הבלילה מספיקה ל 13- חביתיות, אבל הראשונה לפעמים נשרפת (או נטרפת….) אז למעשה יוצאות רק 12 . יש לזה אפילו מונח בקונדיטוריה – Baker’s Dozen – “התריסר של האופה”, שהוא לא 12 כמו בשאר העולם… אלא 13. תמיד לוקחים בחשבון שמשהו יקרה למנה אחת…
מרכיבים 13 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 188 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
עלי הבלינצ'ס
מלית גבינה וצימוקים
-
500 גרם גבינה לבנה 5%
-
1/4כוס או 40 גרם אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
1/2 כפית גרידת לימון
-
3/4כוס או 100 גרם צימוקים בהירים
אופן הכנה
- מכינים את עלי הבלינצ’ס: בבלנדר או מעבד מזון שמים ביצים, מלח, מים, חלב, שמן וקמח ומעבדים יחד בערך דקה, עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים (להכנה ידנית: בקערה שמים קמח, מים וחלב וטורפים ידנית 2 דקות. מוסיפים ביצים, שמן ומלח וטורפים עוד דקה, לאיחוד).
- מסננים את התערובת (חשוב! תמיד תמצאו גושי קמח קטנים במסננת).
- משמנים מחבת נון-סטיק גדולה (בקוטר 28-26 ס”מ) בתרסיס שמן או מעט חמאה.
- מוזגים חצי מצקת של בלילה למחבת ומיד מטים את המחבת בתנועה סיבובית לפיזור הבלילה בשכבה אחידה. מטגנים רק עד שפני הבלינצ’ס יבשים, השוליים מתרוממים מעט מהמחבת והצד התחתון מתחיל להזהיב. שימו לב: לא הופכים לצד השני - מטגנים את הבלינצ’ס רק מצד אחד. ממשיכים בהכנת בלינצ’סים עד לסיום הבלילה, ומשמנים את המחבת מדי פעם, לפי הצורך. מסדרים את הבלינצ’סים המוכנים בערימה על הצלחת ומניחים לצינון.
- בזמן שעלי הבלינצ’ס מתקררים מכינים את המלית: בקערה טורפים גבינה לבנה, סוכר, אינסטנט פודינג וקליפת לימון עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים. מערבבים פנימה צימוקים.
- ממלאים, מטגנים ומגישים: מניחים כל בלינצ’ס על משטח העבודה כשהצד העליון הוא הצד הבהיר (זה שלא טוגן). מניחים כף גדושה של מלית בפס לרוחב מרכז הבלינצ’ס. מקפלים את צידי הבלינצ’ס מעל המלית (כדי שהמלית לא תברח החוצה) ומגלגלים לרולדה.
- שומרים במקרר (עד יומיים-שלושה). זה טעים גם ככה, אבל אפילו יותר טעים לטגן כל בלינצ’ס בחמאה משני הצדדים, עד להזהבה, ולהגיש חם עם זילופי דבש מעל.
אופן הכנה
- מכינים את עלי הבלינצ’ס: בבלנדר או מעבד מזון שמים ביצים, מלח, מים, חלב, שמן וקמח ומעבדים יחד בערך דקה, עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים (להכנה ידנית: בקערה שמים קמח, מים וחלב וטורפים ידנית 2 דקות. מוסיפים ביצים, שמן ומלח וטורפים עוד דקה, לאיחוד).
- מסננים את התערובת (חשוב! תמיד תמצאו גושי קמח קטנים במסננת).
- משמנים מחבת נון-סטיק גדולה (בקוטר 28-26 ס”מ) בתרסיס שמן או מעט חמאה.
- מוזגים חצי מצקת של בלילה למחבת ומיד מטים את המחבת בתנועה סיבובית לפיזור הבלילה בשכבה אחידה. מטגנים רק עד שפני הבלינצ’ס יבשים, השוליים מתרוממים מעט מהמחבת והצד התחתון מתחיל להזהיב. שימו לב: לא הופכים לצד השני - מטגנים את הבלינצ’ס רק מצד אחד. ממשיכים בהכנת בלינצ’סים עד לסיום הבלילה, ומשמנים את המחבת מדי פעם, לפי הצורך. מסדרים את הבלינצ’סים המוכנים בערימה על הצלחת ומניחים לצינון.
- בזמן שעלי הבלינצ’ס מתקררים מכינים את המלית: בקערה טורפים גבינה לבנה, סוכר, אינסטנט פודינג וקליפת לימון עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים. מערבבים פנימה צימוקים.
- ממלאים, מטגנים ומגישים: מניחים כל בלינצ’ס על משטח העבודה כשהצד העליון הוא הצד הבהיר (זה שלא טוגן). מניחים כף גדושה של מלית בפס לרוחב מרכז הבלינצ’ס. מקפלים את צידי הבלינצ’ס מעל המלית (כדי שהמלית לא תברח החוצה) ומגלגלים לרולדה.
- שומרים במקרר (עד יומיים-שלושה). זה טעים גם ככה, אבל אפילו יותר טעים לטגן כל בלינצ’ס בחמאה משני הצדדים, עד להזהבה, ולהגיש חם עם זילופי דבש מעל.