-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 118.1 קק״ל 4132.4 קק״לפחמימות 14.2 גרם 497.1 גרםשומן 5.0 גרם 174.1 גרםנתרן 68.8 מ״ג 2406.9 מ״גחלבון 3.5 גרם 124.2 גרםסיבים תזונתיים 1.3 גרם 47.0 גרםשומן רווי 0.5 גרם 16.8 גרםכולסטרול 21.8 מ״ג 761.4 מ״גסידן 29.2 מ״ג 1021.4 מ״גברזל 0.5 מ״ג 18.7 מ״גאשלגן 80.6 מ״ג 2820.7 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 14.7 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
פחמימות14 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 118.1 קק״ל 4132.4 קק״לפחמימות 14.2 גרם 497.1 גרםשומן 5.0 גרם 174.1 גרםנתרן 68.8 מ״ג 2406.9 מ״גחלבון 3.5 גרם 124.2 גרםסיבים תזונתיים 1.3 גרם 47.0 גרםשומן רווי 0.5 גרם 16.8 גרםכולסטרול 21.8 מ״ג 761.4 מ״גסידן 29.2 מ״ג 1021.4 מ״גברזל 0.5 מ״ג 18.7 מ״גאשלגן 80.6 מ״ג 2820.7 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 14.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 118 | כמות מנות 35 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 1/2כוסות או 350 גרם קמח לבן
-
1 כפית אבקת אפייה
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1/2 כפית מלח דק
-
3 ביצים L
-
2 שקיות סוכר וניל
-
2 כפות ליקר קפה
-
300 גרם שקדים טבעיים
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- עובדים ב-2 קערות: בקערה אחת מנפים יחד את החומרים היבשים: קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח.
- בקערה שנייה טורפים את הביצים עם סוכר, סוכר וניל וליקר. יוצקים את הנוזלים לקערה עם החומרים היבשים ומערבבים לקבלת בצק דביק. מערבבים פנימה את האגוזים והשקדים.
- בידיים רטובות יוצרים 2 נקניקים באורך כ-30 ס”מ. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 30 דקות או עד שהכיכרות זהובות ויציבות למגע אך עדיין רכות ללחיצה. מצננים לגמרי.
- אל תדלגו על שלב הצינון - אחרת הכיכרות יתפוררו ויהיו קשות מאוד לפריסה. אפשר אפילו לאפות את הכיכרות יום מראש, ולפרוס ולאפות אפייה שנייה למחרת.
- פורסים בסכין לחם לפרוסות דקות ומניחים על רשת. מחזירים לאפייה נוספת לייבוש, בחום של 140 מעלות למשך 25 דקות, עד שהפרוסות יבשות לגמרי.
- מצננים לחלוטין ומגישים עם כוס קפה ליד, לטבילה.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- עובדים ב-2 קערות: בקערה אחת מנפים יחד את החומרים היבשים: קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח.
- בקערה שנייה טורפים את הביצים עם סוכר, סוכר וניל וליקר. יוצקים את הנוזלים לקערה עם החומרים היבשים ומערבבים לקבלת בצק דביק. מערבבים פנימה את האגוזים והשקדים.
- בידיים רטובות יוצרים 2 נקניקים באורך כ-30 ס”מ. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 30 דקות או עד שהכיכרות זהובות ויציבות למגע אך עדיין רכות ללחיצה. מצננים לגמרי.
- אל תדלגו על שלב הצינון - אחרת הכיכרות יתפוררו ויהיו קשות מאוד לפריסה. אפשר אפילו לאפות את הכיכרות יום מראש, ולפרוס ולאפות אפייה שנייה למחרת.
- פורסים בסכין לחם לפרוסות דקות ומניחים על רשת. מחזירים לאפייה נוספת לייבוש, בחום של 140 מעלות למשך 25 דקות, עד שהפרוסות יבשות לגמרי.
- מצננים לחלוטין ומגישים עם כוס קפה ליד, לטבילה.
הערות
- אפשר להחליף את הליקר בכמות זהה של מים/חלב צמחי.
- אפשר להחליף את השקדים באגוזים לא קלויים, או בתערובת אגוזים.
הערות
- אפשר להחליף את הליקר בכמות זהה של מים/חלב צמחי.
- אפשר להחליף את השקדים באגוזים לא קלויים, או בתערובת אגוזים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
היי לא רשמת חום התנור בהתלחה תודה
ציינו את חום התנור בתחילת המתכון – 170 מעלות. בהצלחה!