בורקיטס גבינות הכי שווה בעולם! עם בצק מהיר וקליל שמכינים בבית
- יהודית מורחיים
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 127.8 קק״ל 3833.4 קק״לפחמימות 9.2 גרם 274.9 גרםשומן 8.3 גרם 249.6 גרםנתרן 349.0 מ״ג 10469.4 מ״גחלבון 4.0 גרם 118.9 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.7 גרםשומן רווי 3.2 גרם 96.3 גרםכולסטרול 30.0 מ״ג 901.1 מ״גסידן 45.3 מ״ג 1360.1 מ״גברזל 0.3 מ״ג 8.0 מ״גאשלגן 33.6 מ״ג 1008.8 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 8.0 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 45 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
פחמימות9 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 127.8 קק״ל 3833.4 קק״לפחמימות 9.2 גרם 274.9 גרםשומן 8.3 גרם 249.6 גרםנתרן 349.0 מ״ג 10469.4 מ״גחלבון 4.0 גרם 118.9 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.7 גרםשומן רווי 3.2 גרם 96.3 גרםכולסטרול 30.0 מ״ג 901.1 מ״גסידן 45.3 מ״ג 1360.1 מ״גברזל 0.3 מ״ג 8.0 מ״גאשלגן 33.6 מ״ג 1008.8 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 8.0 מ״גסגור
השנה החלטתי לעשות מחווה לדודה רחל ברינברג עם מתכון לבורקיטס גבינות שהיא נתנה לי לפני שנים.
דודה רחל נולדה באיסטנבול, משם עברה עם משפחתה לסוריה, לאחר שנים הגיעו לארץ ישראל דרך לבנון, ראש הנקרה.
כהרגלי בקודש רשמתי את המתכון במחברת המתכונים שלי! אני אוהבת לדפדף במחברת ומידי פעם להכין מתכונים של אחרים.
הבצק פריך מאוד וטעים מאוד ומילוי הגבינות הופך אותם להכי מיוחדות וטעימות שיש. מבטיחה לכם! ברגע שתכינו פעם אחת לא תרצו לוותר על המתכון!
אפשר להכין, כולל האפייה, מראש. לקרר ולהקפיא ולפני ההגשה להוציא מהמקפיא, לחמם קצת בתנור והטעם משגע – באחריות!
תכניסו את המתכון הזה לרשימת רבי המכר שלכם! אוהבת אתכם ♥ יהודית
לעוד מתכונים של יהודית
מרכיבים 14 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 128 | כמות מנות 30 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
350 גרם קמח תופחשתים וחצי כוסות
-
100 גרם חמאהמומסת
-
1/2 כוס שמן קנולה
-
1/2 כוס מים רותחים
-
1/2 כפית מלח דק
מילוי
-
3 תפוחי אדמה בינונייםקלופים וחתוכים
-
100 גרם גבינה בולגרית 16%
-
100 גרם גבינת מוצרלהמגוררת
-
250גרם או 1 קופסה גבינה לבנה 5%
-
50 גרם גבינות עזיםמלוחה, מגוררת
-
1 ביצה L
-
1/2 כפית מלח דק
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מנפים לקערה את הקמח, מוסיפים את החמאה, השמן, המלח ולבסוף את המים הרותחים.
- מתחילים ללוש עד אשר מתקבל בצק שומני ורך. מכסים בניילון ומכניסים למקרר עד שהמילוי מוכן.
- מכינים את המילוי: מבשלים את תפוחי האדמה עד ריכוך, מועכים בקערה לפירה ומקררים.
- מוסיפים לקערה את כל הגבינות, הביצה והמלח. מערבבים היטב וטועמים. מתקנים תיבול לפי טעמכם.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה.
- מרכיבים את הבורקיטוס: חותכים 30 עיגולים מהבצק, מגלגלים לכדורים. מרדדים כל כדור לאליפסה או עיגול.
- בעזרת כפית לוקחים מהמילוי בנדיבות וממלאים כל עיגול בצק, סוגרים את הבורקיטס עם החצי השני.
- מהדקים את הבצק מסביב לפתח הסגירה ומניחים על התבנית.
- טורפים בקערה קטנה את הביצה ומורחים על הבורקיטס. מפזרים מעל שומשום ומכניסים לתנור ל-20 דקות או עד הזהבה.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מנפים לקערה את הקמח, מוסיפים את החמאה, השמן, המלח ולבסוף את המים הרותחים.
- מתחילים ללוש עד אשר מתקבל בצק שומני ורך. מכסים בניילון ומכניסים למקרר עד שהמילוי מוכן.
- מכינים את המילוי: מבשלים את תפוחי האדמה עד ריכוך, מועכים בקערה לפירה ומקררים.
- מוסיפים לקערה את כל הגבינות, הביצה והמלח. מערבבים היטב וטועמים. מתקנים תיבול לפי טעמכם.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה.
- מרכיבים את הבורקיטוס: חותכים 30 עיגולים מהבצק, מגלגלים לכדורים. מרדדים כל כדור לאליפסה או עיגול.
- בעזרת כפית לוקחים מהמילוי בנדיבות וממלאים כל עיגול בצק, סוגרים את הבורקיטס עם החצי השני.
- מהדקים את הבצק מסביב לפתח הסגירה ומניחים על התבנית.
- טורפים בקערה קטנה את הביצה ומורחים על הבורקיטס. מפזרים מעל שומשום ומכניסים לתנור ל-20 דקות או עד הזהבה.