בומב שוקולד לבן עם גבינת מסקרפונה ותותים
בומב שוקולד לבן עם גבינת מסקרפונה ותותים זה קינוח חגיגי, מרשים ויפהפה בצורת חצי כדור, שמשלב עוגת גבינה קרה עם רולדת וניל ותותים
בומב שוקולד לבן עם גבינת מסקרפונה ותותים זה קינוח חגיגי, מרשים ויפהפה בצורת חצי כדור, שמשלב עוגת גבינה קרה עם רולדת וניל ותותים
- קרין גורן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 3399.1 קק״ל 3399.1 קק״לפחמימות 295.3 גרם 295.3 גרםשומן 204.4 גרם 204.4 גרםנתרן 1575.8 מ״ג 1575.8 מ״גחלבון 94.6 גרם 94.6 גרםסיבים תזונתיים 9.3 גרם 9.3 גרםשומן רווי 117.1 גרם 117.1 גרםכולסטרול 1864.8 מ״ג 1864.8 מ״גסידן 834.9 מ״ג 834.9 מ״גברזל 12.3 מ״ג 12.3 מ״גאשלגן 1739.2 מ״ג 1739.2 מ״גאבץ 7.4 מ״ג 7.4 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה שעהכולל 8 שעות
-
פחמימות295 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 3399.1 קק״ל 3399.1 קק״לפחמימות 295.3 גרם 295.3 גרםשומן 204.4 גרם 204.4 גרםנתרן 1575.8 מ״ג 1575.8 מ״גחלבון 94.6 גרם 94.6 גרםסיבים תזונתיים 9.3 גרם 9.3 גרםשומן רווי 117.1 גרם 117.1 גרםכולסטרול 1864.8 מ״ג 1864.8 מ״גסידן 834.9 מ״ג 834.9 מ״גברזל 12.3 מ״ג 12.3 מ״גאשלגן 1739.2 מ״ג 1739.2 מ״גאבץ 7.4 מ״ג 7.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה שעה | זמן כולל 8 שעות | קלוריות 3399 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
תבנית חצי קערה קוטר 22
רולדת וניל בריבת תות
-
6 ביצים L
-
1 כפית גרידת לימון
-
1 קורט מלח דק
-
1 1/2כוסות או 210 גרם קמח לבן
מלית שוקולד לבן, מסקרפונה ותותים
-
1 1/2 כוסות שמנת מתוקה 38%
-
200 גרם שוקולד לבן
-
1גביע או 250 גרם גבינת מסקרפונה
-
1 כוס תותים
אופן הכנה
- מכינים את הקרם: בסיר קטן מחממים לסף רתיחה 1 כוס בלבד של שמנת מתוקה. יוצקים על השוקולד הלבן ומערבבים עד שהוא נמס.
- מכסים ומעבירים למקרר ל-4 שעות עד שהתערובת קרה מאוד.
- מכינים את הרולדה וריבת התות: במיקסר מקציפים את הביצים והסוכר 15 דקות במהירות גבוהה עד שהתערובת תפוחה מאוד ואוורירית.
- מקפלים פנימה קליפת לימון, וניל, מלח ואת הקמח (דרך נפה או מסננת) בהדרגה.
- מורחים את התערובת על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה משומן ואופים ב-180 מעלות כ-15 דקות עד שהעוגה קפיצית למגע אבל לא יבשה.
- מוציאים והופכים את העוגה על נייר אפייה מרופד באבקת סוכר. מקלפים את הנייר המקורי ומגלגלים את העוגה יחד עם הנייר. משאירים כך לצינון.
- פותחים את הגלגולים בעדינות, מורחים בריבה ומגלגלים שוב, הפעם בלי הנייר כמובן. עוטפים ומעבירים למקרר לצינון והתייצבות של שעתיים לפחות.
- מרפדים את הקערה בפרוסות רולדה: מרפדים את הקערה בשקיות של סנדביצ’ים (לא בניילון נצמד כי הוא יקמט את פני העוגה).
- פורסים את הרולדה לפרוסות בעובי 1 ס”מ ומניחים אותן בצפיפות על הניילון על כל פני השטח הפנימי של הקערה.
- מסיימים את הכנת הקרם ומרכיבים את העוגה, מצננים ומגישים: מעבירים את תערובת השוקולד הלבן למיקסר, מוסיפים עוד 1/2 כוס שמנת מתוקה ומקציפים לקרם יציב. לקראת סוף ההקצפה מוסיפים פנימה את הגבינה.
- מערבבים פנימה ידנית את רבעי התותים.
- מעבירים את התערובת לקערה המרופדת ברולדה ומיישרים את פני השטח.
- מרפדים את התחתית-לעתיד (עכשיו היא החלק העליון שלנו) בשאריות הרולדה - גם אם הן קצת מצ’וקמקות זה לא נורא, לא יראו את זה. אם לא נשארו שאריות פשוט מרטיבים בישקוטים בחלב ומרפדים איתם).
- מכסים ומעבירים למקרר למינימום שעתיים (ועד לילה שלם) להתייצבות.
- הופכים על צלחת הגשה ומקלפים את הניילונים. פורסים ומגישים קר.
אופן הכנה
- מכינים את הקרם: בסיר קטן מחממים לסף רתיחה 1 כוס בלבד של שמנת מתוקה. יוצקים על השוקולד הלבן ומערבבים עד שהוא נמס.
- מכסים ומעבירים למקרר ל-4 שעות עד שהתערובת קרה מאוד.
- מכינים את הרולדה וריבת התות: במיקסר מקציפים את הביצים והסוכר 15 דקות במהירות גבוהה עד שהתערובת תפוחה מאוד ואוורירית.
- מקפלים פנימה קליפת לימון, וניל, מלח ואת הקמח (דרך נפה או מסננת) בהדרגה.
- מורחים את התערובת על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה משומן ואופים ב-180 מעלות כ-15 דקות עד שהעוגה קפיצית למגע אבל לא יבשה.
- מוציאים והופכים את העוגה על נייר אפייה מרופד באבקת סוכר. מקלפים את הנייר המקורי ומגלגלים את העוגה יחד עם הנייר. משאירים כך לצינון.
- פותחים את הגלגולים בעדינות, מורחים בריבה ומגלגלים שוב, הפעם בלי הנייר כמובן. עוטפים ומעבירים למקרר לצינון והתייצבות של שעתיים לפחות.
- מרפדים את הקערה בפרוסות רולדה: מרפדים את הקערה בשקיות של סנדביצ’ים (לא בניילון נצמד כי הוא יקמט את פני העוגה).
- פורסים את הרולדה לפרוסות בעובי 1 ס”מ ומניחים אותן בצפיפות על הניילון על כל פני השטח הפנימי של הקערה.
- מסיימים את הכנת הקרם ומרכיבים את העוגה, מצננים ומגישים: מעבירים את תערובת השוקולד הלבן למיקסר, מוסיפים עוד 1/2 כוס שמנת מתוקה ומקציפים לקרם יציב. לקראת סוף ההקצפה מוסיפים פנימה את הגבינה.
- מערבבים פנימה ידנית את רבעי התותים.
- מעבירים את התערובת לקערה המרופדת ברולדה ומיישרים את פני השטח.
- מרפדים את התחתית-לעתיד (עכשיו היא החלק העליון שלנו) בשאריות הרולדה - גם אם הן קצת מצ’וקמקות זה לא נורא, לא יראו את זה. אם לא נשארו שאריות פשוט מרטיבים בישקוטים בחלב ומרפדים איתם).
- מכסים ומעבירים למקרר למינימום שעתיים (ועד לילה שלם) להתייצבות.
- הופכים על צלחת הגשה ומקלפים את הניילונים. פורסים ומגישים קר.
הערות
- אפשר להבריש בעדינות את העוגה בריבת משמש מדוללת במעט מים רותחים כדי שהיא תבריק.
- אפשר להחליף את המסקרפונה בגבינת שמנת אחרת 30% שומן.
הערות
- אפשר להבריש בעדינות את העוגה בריבת משמש מדוללת במעט מים רותחים כדי שהיא תבריק.
- אפשר להחליף את המסקרפונה בגבינת שמנת אחרת 30% שומן.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן