בומב גלידה אוראו – עוגת גלידה עם עוגיות ושוקולד
בומב גלידה אוראו - עוגת גלידה עם עוגיות ושוקולד זו עוגת גלידה טעימה וקלה להכנה, עם בסיס בראוניז, גלידת עוגיות ללא מכונה וציפוי שוקולד
בומב גלידה אוראו - עוגת גלידה עם עוגיות ושוקולד זו עוגת גלידה טעימה וקלה להכנה, עם בסיס בראוניז, גלידת עוגיות ללא מכונה וציפוי שוקולד
- קרין גורן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 464.3 קק״ל 3714.2 קק״לפחמימות 54.5 גרם 435.6 גרםשומן 24.0 גרם 191.6 גרםנתרן 89.8 מ״ג 718.7 מ״גחלבון 9.1 גרם 72.4 גרםסיבים תזונתיים 2.7 גרם 21.9 גרםשומן רווי 14.5 גרם 115.9 גרםכולסטרול 108.0 מ״ג 863.6 מ״גסידן 175.5 מ״ג 1404.4 מ״גברזל 2.6 מ״ג 21.1 מ״גאשלגן 413.0 מ״ג 3303.7 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 13.2 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה שעהכולל 9 שעות
-
פחמימות55 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 464.3 קק״ל 3714.2 קק״לפחמימות 54.5 גרם 435.6 גרםשומן 24.0 גרם 191.6 גרםנתרן 89.8 מ״ג 718.7 מ״גחלבון 9.1 גרם 72.4 גרםסיבים תזונתיים 2.7 גרם 21.9 גרםשומן רווי 14.5 גרם 115.9 גרםכולסטרול 108.0 מ״ג 863.6 מ״גסידן 175.5 מ״ג 1404.4 מ״גברזל 2.6 מ״ג 21.1 מ״גאשלגן 413.0 מ״ג 3303.7 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 13.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה שעה | זמן כולל 9 שעות | קלוריות 464 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
תבנית חצי קערה קוטר 22
בסיס בראוניז
-
100 גרם חמאה
-
150 גרם שוקולד מריר
-
2 ביצים L
-
1 כפית קפה נמס
-
2 כפות מים רותחים
-
1/2כוס או 70 גרם קמח לבן
גלידת וניל אוראו
-
3מיכלים או 750 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
1קופסה או 400 גרם חלב מרוכז
-
1 חבילה עוגיות אוראו
ציפוי שוקולד וקישוט
-
1/2כוס או 120 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
100 גרם שוקולד מריר
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים קלות את הנייר. משמנים קלות את תבנית הבומב.
- קוצצים גס את העוגיות המצופות.
- מכינים את הבסיס: ממיסים במיקרוגל את החמאה והשוקולד ומערבבים לאיחוד.
- בקערה נפרדת טורפים את הביצים והסוכר במשך דקה, להקצפה קלה. מוסיפים את תערובת השוקולד החמה ומערבבים מיד.
- מוסיפים את הקפה ומערבבים לאיחוד.
- מוסיפים את הקמח וטורפים במשך דקה, לתערובת אחידה.
- משטחים את התערובת בתבנית ואופים כ-20-18 דקות, עד שהבראוניז מתייצב ומתחיל להיסדק. מצננים לגמרי, מחלצים מהתבנית ומקלפים את הנייר.
- מכינים את הגלידה: במיקסר מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה. מוסיפים את החלב המרוכז ומקציפים לאיחוד.
- מקפלים לתוך התערובת בעזרת המרית את העוגיות.
- משטחים את התערובת בתבנית הבומב. מיישרים את פני הקרם ומניחים בעדינות את בסיס הבראוניז מעל הגלידה. מעבירים למקפיא ל-8 שעות לפחות, להתייצבות.
- מכינים את הציפוי: במיקרוגל מחממים את השמנת המתוקה והשוקולד, להמסה, ומערבבים לאיחוד.
- טובלים את תבנית הבומב טבילה קצרה בקערה עם מים רותחים (המים אמורים לחמם את התבנית מבחוץ אבל לא לגעת בעוגה עצמה). מחלצים את העוגה בדחיפה מצד אחד והיפוך שלה החוצה מהתבנית (בלי להפוך את הקערה). מניחים על צלחת הגשה ומעבירים למקפיא ל-10 דקות לפני שמצפים.
- מוזגים את הציפוי מעל הגלידה ונותנים לו לטפטף. מקשטים בעוגיות. שומרים במקפיא ומעבירים למקרר לשעה לפני ההגשה. פורסים בסכין טבולה במים רותחים ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים קלות את הנייר. משמנים קלות את תבנית הבומב.
- קוצצים גס את העוגיות המצופות.
- מכינים את הבסיס: ממיסים במיקרוגל את החמאה והשוקולד ומערבבים לאיחוד.
- בקערה נפרדת טורפים את הביצים והסוכר במשך דקה, להקצפה קלה. מוסיפים את תערובת השוקולד החמה ומערבבים מיד.
- מוסיפים את הקפה ומערבבים לאיחוד.
- מוסיפים את הקמח וטורפים במשך דקה, לתערובת אחידה.
- משטחים את התערובת בתבנית ואופים כ-20-18 דקות, עד שהבראוניז מתייצב ומתחיל להיסדק. מצננים לגמרי, מחלצים מהתבנית ומקלפים את הנייר.
- מכינים את הגלידה: במיקסר מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה. מוסיפים את החלב המרוכז ומקציפים לאיחוד.
- מקפלים לתוך התערובת בעזרת המרית את העוגיות.
- משטחים את התערובת בתבנית הבומב. מיישרים את פני הקרם ומניחים בעדינות את בסיס הבראוניז מעל הגלידה. מעבירים למקפיא ל-8 שעות לפחות, להתייצבות.
- מכינים את הציפוי: במיקרוגל מחממים את השמנת המתוקה והשוקולד, להמסה, ומערבבים לאיחוד.
- טובלים את תבנית הבומב טבילה קצרה בקערה עם מים רותחים (המים אמורים לחמם את התבנית מבחוץ אבל לא לגעת בעוגה עצמה). מחלצים את העוגה בדחיפה מצד אחד והיפוך שלה החוצה מהתבנית (בלי להפוך את הקערה). מניחים על צלחת הגשה ומעבירים למקפיא ל-10 דקות לפני שמצפים.
- מוזגים את הציפוי מעל הגלידה ונותנים לו לטפטף. מקשטים בעוגיות. שומרים במקפיא ומעבירים למקרר לשעה לפני ההגשה. פורסים בסכין טבולה במים רותחים ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן