בבקה של סבתא במלית קקאו

בבקה של סבתא במלית קקאו זו עוגת שמרים קצת יותר זריזה מעוגות שמרים רגילות, שלא מתפיחים בפעם שנייה, ושיוצאת קצת דחוסה, וזה כל הקסם שלה
בבקה של סבתא במלית קקאו זו עוגת שמרים קצת יותר זריזה מעוגות שמרים רגילות, שלא מתפיחים בפעם שנייה, ושיוצאת קצת דחוסה, וזה כל הקסם שלה
  • קרין גורן
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 3 שעות ו-30 דק׳
  • פחמימות
    672 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4520.6 קק״ל 4520.6 קק״ל
    פחמימות 672.2 גרם 672.2 גרם
    שומן 197.4 גרם 197.4 גרם
    נתרן 1904.8 מ״ג 1904.8 מ״ג
    חלבון 89.7 גרם 89.7 גרם
    סיבים תזונתיים 20.1 גרם 20.1 גרם
    שומן רווי 109.7 גרם 109.7 גרם
    כולסטרול 1235.9 מ״ג 1235.9 מ״ג
    סידן 398.4 מ״ג 398.4 מ״ג
    ברזל 12.2 מ״ג 12.2 מ״ג
    אשלגן 1331.5 מ״ג 1331.5 מ״ג
    אבץ 8.9 מ״ג 8.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 3 שעות ו-30 דק׳
  • פחמימות
    672 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4520.6 קק״ל 4520.6 קק״ל
    פחמימות 672.2 גרם 672.2 גרם
    שומן 197.4 גרם 197.4 גרם
    נתרן 1904.8 מ״ג 1904.8 מ״ג
    חלבון 89.7 גרם 89.7 גרם
    סיבים תזונתיים 20.1 גרם 20.1 גרם
    שומן רווי 109.7 גרם 109.7 גרם
    כולסטרול 1235.9 מ״ג 1235.9 מ״ג
    סידן 398.4 מ״ג 398.4 מ״ג
    ברזל 12.2 מ״ג 12.2 מ״ג
    אשלגן 1331.5 מ״ג 1331.5 מ״ג
    אבץ 8.9 מ״ג 8.9 מ״ג
    סגור

בבקה לא מתפיחים שוב לפני האפייה כי ככה הסבתות היו אופות. העוגה מתקבלת קצת דחוסה ובזה קסמה. מי שאוהב יותר בצק מאוד אוורירי מוזמן להתפיח 1/2 שעה לפני האפייה.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
קינוחים
קרין גורן
X

דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


תבנית קוגלהוף 26

בצק

הצטרפו לקבוצת הטלגרם השקטה שלנו

אופן הכנה

  1. במיקסר עם וו לישה שמים קמח ומערבבים לתוכו את השמרים. ממיסים חמאה ומערבבים עם חלב קר לקבלת תערובת פושרת. מוסיפים לקמח את תערובת החמאה, יחד עם ביצים וסוכר. מעבדים עד לקבלת בצק, ומוסיפים מלח. מעבדים 5 דקות במהירות נמוכה-בינונית עד לקבלת בצק חלק ומבריק, ומעט דביק. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקום חמים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  2. מערבבים יחד סוכר, קקאו וקינמון ומניחים בצד.
  3. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים.
  4. מרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס”מ, מורחים בחמאה ומפזרים את מלית הקקאו.
  5. מגלגלים לרולדה. מפתלים את שתי הרולדות שהתקבלו לצורת בורג, ומניחים בתבנית משומנת היטב.
  6. מברישים בביצה טרופה, ללא התפחה נוספת אופים מיד בחום של 170 מעלות כ-50 דקות עד שהבבקה תפוחה ושחומה.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
בבקה של סבתא במלית קקאו

הכנתם

כן

תגובות (0)

קטגוריות

אביזרים

טכניקות