בבקה של סבתא במלית קקאו
בבקה של סבתא במלית קקאו זו עוגת שמרים קצת יותר זריזה מעוגות שמרים רגילות, שלא מתפיחים בפעם שנייה, ושיוצאת קצת דחוסה, וזה כל הקסם שלה
בבקה של סבתא במלית קקאו זו עוגת שמרים קצת יותר זריזה מעוגות שמרים רגילות, שלא מתפיחים בפעם שנייה, ושיוצאת קצת דחוסה, וזה כל הקסם שלה
- קרין גורן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4520.6 קק״ל 4520.6 קק״לפחמימות 672.2 גרם 672.2 גרםשומן 197.4 גרם 197.4 גרםנתרן 1904.8 מ״ג 1904.8 מ״גחלבון 89.7 גרם 89.7 גרםסיבים תזונתיים 20.1 גרם 20.1 גרםשומן רווי 109.7 גרם 109.7 גרםכולסטרול 1235.9 מ״ג 1235.9 מ״גסידן 398.4 מ״ג 398.4 מ״גברזל 12.2 מ״ג 12.2 מ״גאשלגן 1331.5 מ״ג 1331.5 מ״גאבץ 8.9 מ״ג 8.9 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 30 דק׳כולל 3 שעות ו-30 דק׳
-
פחמימות672 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4520.6 קק״ל 4520.6 קק״לפחמימות 672.2 גרם 672.2 גרםשומן 197.4 גרם 197.4 גרםנתרן 1904.8 מ״ג 1904.8 מ״גחלבון 89.7 גרם 89.7 גרםסיבים תזונתיים 20.1 גרם 20.1 גרםשומן רווי 109.7 גרם 109.7 גרםכולסטרול 1235.9 מ״ג 1235.9 מ״גסידן 398.4 מ״ג 398.4 מ״גברזל 12.2 מ״ג 12.2 מ״גאשלגן 1331.5 מ״ג 1331.5 מ״גאבץ 8.9 מ״ג 8.9 מ״גסגור
בבקה לא מתפיחים שוב לפני האפייה כי ככה הסבתות היו אופות. העוגה מתקבלת קצת דחוסה ובזה קסמה. מי שאוהב יותר בצק מאוד אוורירי מוזמן להתפיח 1/2 שעה לפני האפייה.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 3 שעות ו-30 דק׳ | קלוריות 4521 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
תבנית קוגלהוף 26
בצק
מלית
-
1/4 כוס אבקת קקאו
-
1 כפית קינמון טחון
-
100 גרם חמאה רכה
-
1 ביצה L
אופן הכנה
- במיקסר עם וו לישה שמים קמח ומערבבים לתוכו את השמרים. ממיסים חמאה ומערבבים עם חלב קר לקבלת תערובת פושרת. מוסיפים לקמח את תערובת החמאה, יחד עם ביצים וסוכר. מעבדים עד לקבלת בצק, ומוסיפים מלח. מעבדים 5 דקות במהירות נמוכה-בינונית עד לקבלת בצק חלק ומבריק, ומעט דביק. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקום חמים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
- מערבבים יחד סוכר, קקאו וקינמון ומניחים בצד.
- מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים.
- מרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס”מ, מורחים בחמאה ומפזרים את מלית הקקאו.
- מגלגלים לרולדה. מפתלים את שתי הרולדות שהתקבלו לצורת בורג, ומניחים בתבנית משומנת היטב.
- מברישים בביצה טרופה, ללא התפחה נוספת אופים מיד בחום של 170 מעלות כ-50 דקות עד שהבבקה תפוחה ושחומה.
אופן הכנה
- במיקסר עם וו לישה שמים קמח ומערבבים לתוכו את השמרים. ממיסים חמאה ומערבבים עם חלב קר לקבלת תערובת פושרת. מוסיפים לקמח את תערובת החמאה, יחד עם ביצים וסוכר. מעבדים עד לקבלת בצק, ומוסיפים מלח. מעבדים 5 דקות במהירות נמוכה-בינונית עד לקבלת בצק חלק ומבריק, ומעט דביק. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקום חמים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
- מערבבים יחד סוכר, קקאו וקינמון ומניחים בצד.
- מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים.
- מרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס”מ, מורחים בחמאה ומפזרים את מלית הקקאו.
- מגלגלים לרולדה. מפתלים את שתי הרולדות שהתקבלו לצורת בורג, ומניחים בתבנית משומנת היטב.
- מברישים בביצה טרופה, ללא התפחה נוספת אופים מיד בחום של 170 מעלות כ-50 דקות עד שהבבקה תפוחה ושחומה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם
כן