ארטיק בנופי פאי בטעם בננה, טופי ושוקולד
אודי ואושר עושים מחווה לקינוח בנופי פאי ויוצרים ארטיקים בטעם בננות, שוקולד וטופי. מצטיידים מראש בתבניות ארטיקים ונהנים מקינוח קריר
אודי ואושר עושים מחווה לקינוח בנופי פאי ויוצרים ארטיקים בטעם בננות, שוקולד וטופי. מצטיידים מראש בתבניות ארטיקים ונהנים מקינוח קריר
- אודי ואושר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 502.1 קק״ל 3012.3 קק״לפחמימות 83.8 גרם 502.6 גרםשומן 15.0 גרם 90.2 גרםנתרן 154.5 מ״ג 926.8 מ״גחלבון 7.7 גרם 46.1 גרםסיבים תזונתיים 3.7 גרם 21.9 גרםשומן רווי 8.7 גרם 51.9 גרםכולסטרול 21.5 מ״ג 129.0 מ״גסידן 157.4 מ״ג 944.4 מ״גברזל 2.3 מ״ג 13.8 מ״גאשלגן 627.6 מ״ג 3765.4 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 6.7 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 15 דק׳כולל 4 שעות ו-15 דק׳
-
פחמימות84 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 502.1 קק״ל 3012.3 קק״לפחמימות 83.8 גרם 502.6 גרםשומן 15.0 גרם 90.2 גרםנתרן 154.5 מ״ג 926.8 מ״גחלבון 7.7 גרם 46.1 גרםסיבים תזונתיים 3.7 גרם 21.9 גרםשומן רווי 8.7 גרם 51.9 גרםכולסטרול 21.5 מ״ג 129.0 מ״גסידן 157.4 מ״ג 944.4 מ״גברזל 2.3 מ״ג 13.8 מ״גאשלגן 627.6 מ״ג 3765.4 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 6.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 4 שעות ו-15 דק׳ | קלוריות 502 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
חלק עליון
-
1/2קופסת שימורים או 200 גרם חלב מרוכז
-
2כוסות או 500 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
3 בננות גדולות
מילוי
-
1 בננה בינונית
-
100 גרם שוקולד מריר
חלק תחתון
-
200 גרם פתי בר וניל
-
15 גרם חמאה
-
1/4 כפית הל טחון
קישוט
-
2 כפות ריבת חלב
אופן הכנה
- שמים את העוגיות בשקית גדולה וסוגרים היטב. בעזרת מערוך או פטיש שניצלים, כותשים את העוגיות.
- ממיסים את החמאה במיקרוגל.
- מועכים במזלג את הבננות של החלק העליון, ופורסים לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ את הבננה של המילוי.
- מכינים את החלק העליון: בקערת מיקסר עם וו בלון מקציפים את החלב המרוכז והשמנת עד שהקרם מתייצב, וניתן לצייר את הספרה 8 על פני התערובת. מוסיפים את הבננות המעוכות ומקפלים עם מרית. משאירים בצד.
- מכינים את החלק התחתון: מערבבים את שברי העוגיות עם החמאה, ההל והסוכר. מצמידים לחלק התחתון של תבנית הארטיק.
- מניחים 3 פרוסות בננה בטור בתבנית הארטיק. מפזרים מעל קוביות שוקולד. חוזרים על כך בשאר התבניות.
- יוצקים את התערובת של החלק העליון לתבניות ומקפיאים לשעתיים לפחות.
- מחממים במיקרוגל את ריבת החלב במשך 30 שניות ומערבבים לקבלת מרקם נוזלי. מוציאים את תבנית הארטיקים למשטח עבודה, מזלפים את ריבת החלב ומקפיאים בשנית לשעתיים.
אופן הכנה
- שמים את העוגיות בשקית גדולה וסוגרים היטב. בעזרת מערוך או פטיש שניצלים, כותשים את העוגיות.
- ממיסים את החמאה במיקרוגל.
- מועכים במזלג את הבננות של החלק העליון, ופורסים לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ את הבננה של המילוי.
- מכינים את החלק העליון: בקערת מיקסר עם וו בלון מקציפים את החלב המרוכז והשמנת עד שהקרם מתייצב, וניתן לצייר את הספרה 8 על פני התערובת. מוסיפים את הבננות המעוכות ומקפלים עם מרית. משאירים בצד.
- מכינים את החלק התחתון: מערבבים את שברי העוגיות עם החמאה, ההל והסוכר. מצמידים לחלק התחתון של תבנית הארטיק.
- מניחים 3 פרוסות בננה בטור בתבנית הארטיק. מפזרים מעל קוביות שוקולד. חוזרים על כך בשאר התבניות.
- יוצקים את התערובת של החלק העליון לתבניות ומקפיאים לשעתיים לפחות.
- מחממים במיקרוגל את ריבת החלב במשך 30 שניות ומערבבים לקבלת מרקם נוזלי. מוציאים את תבנית הארטיקים למשטח עבודה, מזלפים את ריבת החלב ומקפיאים בשנית לשעתיים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן