אקלרים חלבה-שוקולד

אקלרים חלבה-שוקולד זה קינוח צרפתי קלאסי - פחזניות מאורכות עם קצפת חלבה, ציפוי של שוקולד מריר וקישוט מהמם של חלבה מסולסלת מתוקה
אקלרים חלבה-שוקולד זה קינוח צרפתי קלאסי - פחזניות מאורכות עם קצפת חלבה, ציפוי של שוקולד מריר וקישוט מהמם של חלבה מסולסלת מתוקה
  • קרין גורן
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעה
  • פחמימות
    12 גרם
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 201.8 קק״ל 4035.4 קק״ל
    פחמימות 12.0 גרם 239.6 גרם
    שומן 15.9 גרם 318.9 גרם
    נתרן 97.2 מ״ג 1943.3 מ״ג
    חלבון 3.1 גרם 61.9 גרם
    סיבים תזונתיים 1.0 גרם 19.8 גרם
    שומן רווי 9.7 גרם 193.2 גרם
    כולסטרול 83.2 מ״ג 1664.2 מ״ג
    סידן 18.1 מ״ג 361.2 מ״ג
    ברזל 1.0 מ״ג 19.8 מ״ג
    אשלגן 89.6 מ״ג 1791.4 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 9.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעה
  • פחמימות
    12 גרם
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 201.8 קק״ל 4035.4 קק״ל
    פחמימות 12.0 גרם 239.6 גרם
    שומן 15.9 גרם 318.9 גרם
    נתרן 97.2 מ״ג 1943.3 מ״ג
    חלבון 3.1 גרם 61.9 גרם
    סיבים תזונתיים 1.0 גרם 19.8 גרם
    שומן רווי 9.7 גרם 193.2 גרם
    כולסטרול 83.2 מ״ג 1664.2 מ״ג
    סידן 18.1 מ״ג 361.2 מ״ג
    ברזל 1.0 מ״ג 19.8 מ״ג
    אשלגן 89.6 מ״ג 1791.4 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 9.6 מ״ג
    סגור

פחזניות מאורכות עם קצפת חלבה, ציפוי של שוקולד מריר וקישוט של חלבה מסולסלת (“שערות חלבה”). חשוב מאוד לא לפתוח את התנור ב-20 דקות הראשונות של האפייה, אחרת האקלרים יצנחו ויאבדו צורה.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
אוכל צרפתי
קרין גורן
X

דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

אקלרים

קצפת חלבה

ציפוי

הצטרפו לקבוצת הטלגרם השקטה שלנו

אופן הכנה

  1. מכינים את האקלרים ואופים: מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. בסיר מחממים עד רתיחה מלאה מים, חמאה, סוכר ומלח. מוסיפים קמח ומערבבים דקה על אש גבוהה.
  3. מעבירים לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומעבדים במהירות בינונית חצי דקה לצינון חלקי של הבצק.
  4. מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך כדי עיבוד, עד לקבלת בלילה סמיכה ואחידה. לא מוסיפים ביצה עד שקודמתה נבלעה בתערובת. בכל הוספת ביצה הבצק יתפרק לגושים - וזה בסדר: ממשיכים לעבד והבצק מתחבר מחדש לבלילה מבריקה. מנקים את דפנות הקערה בלקקן לפני כל הוספת ביצה.
  5. מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם פייה משוננת בקוטר 1 ס”מ, ומזלפים פסים באורך 10 ס”מ, באופן מרווח, על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  6. אופים 25 דקות ב-200 מעלות עד שהפחזניות שחומות, קריספיות וקלות (אחרי 20 דקות אפשר לפתוח את התנור, להרים אחת, בזהירות, ולבדוק. ב-20 דקות הראשונות של האפייה לא פותחים את התנור בכלל!).
  7. מכינים קצפת חלבה וממלאים: מקציפים שמנת מתוקה וסוכר לקצפת רכה, מוסיפים ממרח חלבה ומקציפים עוד כמה שניות לקצפת יציבה. מעבירים לשקית זילוף עם פייה משוננת. פורסים לחצי (כמו שפותחים לחמנייה) את האקלרים וממלאים בקצפת חלבה.
  8. מצפים, מקשטים ומגישים: ממיסים במיקרוגל את השוקולד המריר. מערבבים פנימה חמאה עד שהיא נמסה. טובלים את החלק העליון של כל אקלר לציפוי בשוקולד, או מורחים על כל אקלר כף מהציפוי, בצורה חופשית.
  9. מניחים את האקלרים המצופים על צלחת הגשה ומקשטים בחלבה מסולסלת.
  10. שומרים במקרר ומגישים קר.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
אקלרים חלבה-שוקולד

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

קטגוריות

אביזרים

טכניקות