אצבעות מתוקה
אצבעות מתוקה קיבלו את שמן בגלל העוגיות הנוסטלגיות של קונדיטורית מתוקה - עוגיות מגולגלות שעשויות על בסיס בצק פריך שאפשר למלא בכל ממרח שאוהבים. נוסטלגיה ממכרת
אצבעות מתוקה קיבלו את שמן בגלל העוגיות הנוסטלגיות של קונדיטורית מתוקה - עוגיות מגולגלות שעשויות על בסיס בצק פריך שאפשר למלא בכל ממרח שאוהבים. נוסטלגיה ממכרת
- קרין גורן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 113.9 קק״ל 5697.4 קק״לפחמימות 14.1 גרם 707.4 גרםשומן 6.9 גרם 343.9 גרםנתרן 18.3 מ״ג 913.5 מ״גחלבון 2.0 גרם 98.6 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 22.8 גרםשומן רווי 3.2 גרם 159.2 גרםכולסטרול 16.2 מ״ג 809.4 מ״גסידן 28.5 מ״ג 1424.4 מ״גברזל 0.4 מ״ג 21.7 מ״גאשלגן 49.8 מ״ג 2489.1 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 9.3 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 30 דק׳כולל 5 שעות
-
פחמימות14 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 113.9 קק״ל 5697.4 קק״לפחמימות 14.1 גרם 707.4 גרםשומן 6.9 גרם 343.9 גרםנתרן 18.3 מ״ג 913.5 מ״גחלבון 2.0 גרם 98.6 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 22.8 גרםשומן רווי 3.2 גרם 159.2 גרםכולסטרול 16.2 מ״ג 809.4 מ״גסידן 28.5 מ״ג 1424.4 מ״גברזל 0.4 מ״ג 21.7 מ״גאשלגן 49.8 מ״ג 2489.1 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 9.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 8 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 5 שעות | קלוריות 114 | כמות מנות 50 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה, גבינה וסוכר לתערובת במרקם של קוטג’.
- מוסיפים קמח ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד, רך ודביק.
- משטחים את הבצק ל”פיתה”, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות מינימום (עדיף למשך הלילה), עד שהבצק קר ויציב.
- מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומרדדים למלבן ארוך ודק ככל האפשר (2-3 מ”מ). מיישרים את שולי הבצק בסכין חדה.
- מעבירים את המלית הרצויה לשקית זילוף וגוזרים בה פתח קטן (או משתמשים בפייה קטנה וחלקה). מזלפים שורה מהמלית לאורך הבצק ומפזרים מעל אגוזים. מגלגלים את הבצק מעל המלית והאגוזים לקבלת “צינור” ממולא. מגלגלים עוד חצי סיבוב של בצק כדי לוודא שהעוגיות לא ייפתחו במהלך האפייה, וחותכים להפרדת ה”צינור” מיתרת הבצק. חותכים לאצבעות באורך 5-6 ס”מ. חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק והמלית.
- מניחים את האצבעות כשהתפר כלפי מטה, באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים בביצה טרופה, ומפזרים סוכר מעל.
- אופים כ-25 דקות, עד שהעוגיות שחומות וריחניות.
- מצננים ושומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה, גבינה וסוכר לתערובת במרקם של קוטג’.
- מוסיפים קמח ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד, רך ודביק.
- משטחים את הבצק ל”פיתה”, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות מינימום (עדיף למשך הלילה), עד שהבצק קר ויציב.
- מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומרדדים למלבן ארוך ודק ככל האפשר (2-3 מ”מ). מיישרים את שולי הבצק בסכין חדה.
- מעבירים את המלית הרצויה לשקית זילוף וגוזרים בה פתח קטן (או משתמשים בפייה קטנה וחלקה). מזלפים שורה מהמלית לאורך הבצק ומפזרים מעל אגוזים. מגלגלים את הבצק מעל המלית והאגוזים לקבלת “צינור” ממולא. מגלגלים עוד חצי סיבוב של בצק כדי לוודא שהעוגיות לא ייפתחו במהלך האפייה, וחותכים להפרדת ה”צינור” מיתרת הבצק. חותכים לאצבעות באורך 5-6 ס”מ. חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק והמלית.
- מניחים את האצבעות כשהתפר כלפי מטה, באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים בביצה טרופה, ומפזרים סוכר מעל.
- אופים כ-25 דקות, עד שהעוגיות שחומות וריחניות.
- מצננים ושומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.
הערות
- אפשר להחליף את נוטלה בכל ממרח אחר שאוהבים: ריבת חלב, ממרח אגוזים, חלבה וכו'.
- אפשר להחליף את אגוזי המלך בפקאנים, פיסטוקים, בוטנים, שקדים.
הערות
- אפשר להחליף את נוטלה בכל ממרח אחר שאוהבים: ריבת חלב, ממרח אגוזים, חלבה וכו'.
- אפשר להחליף את אגוזי המלך בפקאנים, פיסטוקים, בוטנים, שקדים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן