אינגלישקייק – עוגה בחושה עם קליפות הדרים מסוכרות
- קרין גורן
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2070.3 קק״ל 4140.6 קק״לפחמימות 316.2 גרם 632.3 גרםשומן 109.2 גרם 218.3 גרםנתרן 991.5 מ״ג 1983.0 מ״גחלבון 33.6 גרם 67.3 גרםסיבים תזונתיים 4.7 גרם 9.5 גרםשומן רווי 60.7 גרם 121.4 גרםכולסטרול 666.7 מ״ג 1333.4 מ״גסידן 273.2 מ״ג 546.4 מ״גברזל 3.9 מ״ג 7.8 מ״גאשלגן 2566.9 מ״ג 5133.8 מ״גאבץ 5.2 מ״ג 10.4 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה
-
פחמימות316 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2070.3 קק״ל 4140.6 קק״לפחמימות 316.2 גרם 632.3 גרםשומן 109.2 גרם 218.3 גרםנתרן 991.5 מ״ג 1983.0 מ״גחלבון 33.6 גרם 67.3 גרםסיבים תזונתיים 4.7 גרם 9.5 גרםשומן רווי 60.7 גרם 121.4 גרםכולסטרול 666.7 מ״ג 1333.4 מ״גסידן 273.2 מ״ג 546.4 מ״גברזל 3.9 מ״ג 7.8 מ״גאשלגן 2566.9 מ״ג 5133.8 מ״גאבץ 5.2 מ״ג 10.4 מ״גסגור
מתכון קלאסי לעוגה בחושה נהדרת, שיכולה להפוך גם לעוגת שיש (ראו סוד מתוק) ואני אוהבת במיוחד לשבץ בה קליפות הדרים מסוכרות. אפשר להכין את הקליפות לבד בבית, או להשתמש בקוביות הצבעוניות הקנויות (שנותנות לעוגה טעם ומראה נוסטלגיים “מדויקים”).
מעדיפים פירות מיובשים/ מסוכרים אחרים (למשל, דובדבנים, משמשים או תמרים)? אין בעיה. רק אל תשכחו לקצוץ מראש לחתיכות קטנות, כדי שהפירות לא ישקעו בעוגה.
מאותו מתכון אפשר להכין עוגת שיש נפלאה (אמנם לא קלילה ואוורירית כמו העוגה הזו, אלא עשירה ודחוסה יותר, אבל מצוינת בפני עצמה). במקרה כזה משמיטים את הקליפות המסוכרות ומערבבים למחצית מהבלילה 2 כפות גדושות קקאו (או שוקולית) שממיסים קודם ב -2 כפות מים רותחים. משטחים את שתי התערובות זו מעל זו (אפשר בכמה שכבות) בכל אחת מהתבניות, מערבבים מעט לדוגמת שיש – ואופים באותו אופן.
מרכיבים 8 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 2070 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
200 גרם חמאה רכה
-
2 שקיות סוכר וניל
-
3 ביצים L
-
2 1/2כוסות או 350 גרם קמח לבן
-
1 שקית אבקת אפייה
-
1גביע או 200 מ"ל שמנת חמוצה 15%
-
1 כוס קליפות תפוז מסוכרות
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה, סוכר וסוכר וניל במהירות בינונית 2 דקות, לקבלת תערובת קרמית.
- מוסיפים את הביצים אחת אחת (מוסיפים עוד ביצה רק אחרי שקודמתה נבלעה בתערובת), ומעבדים לאיחוד.
- בקערה נפרדת מערבבים קמח ואבקת אפייה. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים פנימה את תערובת הקמח לסירוגין עם שמנת חמוצה (בפעמיים-שלוש, מתחילים ומסיימים בקמח). מוסיפים קליפות הדרים מסוכרות קצוצות ומעבדים קצרות לפיזורן בתערובת.
- משטחים את התערובת בתבניות מרופדות בנייר אפייה ואופים 45-40 דקות, עד שהעוגות שחומות, קפיציות למגע וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים).
- מצננים ומגישים. שומרים מכוסה בטמפרטורת החדר.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה, סוכר וסוכר וניל במהירות בינונית 2 דקות, לקבלת תערובת קרמית.
- מוסיפים את הביצים אחת אחת (מוסיפים עוד ביצה רק אחרי שקודמתה נבלעה בתערובת), ומעבדים לאיחוד.
- בקערה נפרדת מערבבים קמח ואבקת אפייה. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים פנימה את תערובת הקמח לסירוגין עם שמנת חמוצה (בפעמיים-שלוש, מתחילים ומסיימים בקמח). מוסיפים קליפות הדרים מסוכרות קצוצות ומעבדים קצרות לפיזורן בתערובת.
- משטחים את התערובת בתבניות מרופדות בנייר אפייה ואופים 45-40 דקות, עד שהעוגות שחומות, קפיציות למגע וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים).
- מצננים ומגישים. שומרים מכוסה בטמפרטורת החדר.