אטריות מוקפצות עם חצילים של משה שגב
השף שגב משה מגיש מנה זריזה וטעימה של אטריות אורז מוקפצות עם רוטב אסיאתי וחצילים מטוגנים. מנה שמכינים ב-10 דקות עבודה ומתאימה לארוחת צהריים זריזה
השף שגב משה מגיש מנה זריזה וטעימה של אטריות אורז מוקפצות עם רוטב אסיאתי וחצילים מטוגנים. מנה שמכינים ב-10 דקות עבודה ומתאימה לארוחת צהריים זריזה
- משה שגב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1051.8 קק״ל 2103.5 קק״לפחמימות 201.0 גרם 402.0 גרםשומן 19.1 גרם 38.3 גרםנתרן 4927.5 מ״ג 9855.0 מ״גחלבון 20.3 גרם 40.7 גרםסיבים תזונתיים 10.4 גרם 20.8 גרםשומן רווי 1.7 גרם 3.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 107.2 מ״ג 214.3 מ״גברזל 1.6 מ״ג 3.2 מ״גאשלגן 691.1 מ״ג 1382.3 מ״גאבץ 2.0 מ״ג 4.0 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 25 דק׳כולל 25 דק׳
-
פחמימות201 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1051.8 קק״ל 2103.5 קק״לפחמימות 201.0 גרם 402.0 גרםשומן 19.1 גרם 38.3 גרםנתרן 4927.5 מ״ג 9855.0 מ״גחלבון 20.3 גרם 40.7 גרםסיבים תזונתיים 10.4 גרם 20.8 גרםשומן רווי 1.7 גרם 3.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 107.2 מ״ג 214.3 מ״גברזל 1.6 מ״ג 3.2 מ״גאשלגן 691.1 מ״ג 1382.3 מ״גאבץ 2.0 מ״ג 4.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 25 דק׳ | קלוריות 1052 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
אטריות
-
1 חבילה אטריות אורז דקיקות
-
3 ליטר מים
-
1 כף מלח דק
רוטב
-
3 כפות שמן קנולה
-
5 שיני שום
-
1 בצל בינוני
-
2 ס"מ שורש ג’ינג’ר
-
1/4 כוס רוטב טריאקי
-
1 כף רוטב דגים
-
1/4 כוס מירין
-
1/2 כוס מים
-
1 כפית שמן שומשום
-
1 כוס כוסברה
אופן הכנה
- חותכים את החצילים לקוביות בגודל 3 ס”מ. פורסים את הבצל והשום לפרוסות דקות. קוצצים את הג’ינג’ר והכוסברה.
- בסיר גדול מרתיחים את המים עם המלח. מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן. מסננים, שוטפים במים קרים ומניחים בצד.
- מכינים את החציל: מחממים את השמן לטיגון במחבת רחבה ומטגנים את החצילים עד להשחמה. מוציאים לנייר סופג ושומרים בצד.
- מחממים את השמן בסיר גדול. מוסיפים את הבצל, השום והג’ינג’ר ומטגנים כ-5 דקות. מוסיפים את הטריאקי, רוטב הדגים והמירין ומערבבים היטב. מוסיפים את המים לפי הצורך. מסירים מהאש ומוסיפים את שמן השומשום.
- בסיר גדול מערבבים את האטריות עם הרוטב. טועמים ומתקנים את התיבול.
- מעבירים את האטריות לצלחת הגשה, מפזרים מעל את קוביות החציל, מקשטים בכוסברה קצוצה ומגישים.
אופן הכנה
- חותכים את החצילים לקוביות בגודל 3 ס”מ. פורסים את הבצל והשום לפרוסות דקות. קוצצים את הג’ינג’ר והכוסברה.
- בסיר גדול מרתיחים את המים עם המלח. מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן. מסננים, שוטפים במים קרים ומניחים בצד.
- מכינים את החציל: מחממים את השמן לטיגון במחבת רחבה ומטגנים את החצילים עד להשחמה. מוציאים לנייר סופג ושומרים בצד.
- מחממים את השמן בסיר גדול. מוסיפים את הבצל, השום והג’ינג’ר ומטגנים כ-5 דקות. מוסיפים את הטריאקי, רוטב הדגים והמירין ומערבבים היטב. מוסיפים את המים לפי הצורך. מסירים מהאש ומוסיפים את שמן השומשום.
- בסיר גדול מערבבים את האטריות עם הרוטב. טועמים ומתקנים את התיבול.
- מעבירים את האטריות לצלחת הגשה, מפזרים מעל את קוביות החציל, מקשטים בכוסברה קצוצה ומגישים.
הערות
- אם חסרה למנה מליחות, מוסיפים קצת רוטב דגים, אם חסרה מתיקות, מוסיפים מעט מירין
- אוהבי החריף יכולים להוסיף צ'ילי חריף או צ'ילי מתוק
הערות
- אם חסרה למנה מליחות, מוסיפים קצת רוטב דגים, אם חסרה מתיקות, מוסיפים מעט מירין
- אוהבי החריף יכולים להוסיף צ'ילי חריף או צ'ילי מתוק
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן