אורז מטוגן עם פרגיות וירקות
איך הופכים אורז למנה עיקרית? השף ישראל אהרוני מכין אורז מטוגן עם פרגיות וירקות. מנה שהיא ארוחה שלמה בסגנון סיני, זריזה ופשוטה להכנה
איך הופכים אורז למנה עיקרית? השף ישראל אהרוני מכין אורז מטוגן עם פרגיות וירקות. מנה שהיא ארוחה שלמה בסגנון סיני, זריזה ופשוטה להכנה
- ישראל אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 423.6 קק״ל 1694.4 קק״לפחמימות 43.5 גרם 173.8 גרםשומן 18.2 גרם 72.6 גרםנתרן 716.3 מ״ג 2865.0 מ״גחלבון 22.8 גרם 91.1 גרםסיבים תזונתיים 3.4 גרם 13.6 גרםשומן רווי 2.0 גרם 7.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 57.6 מ״ג 230.5 מ״גברזל 1.6 מ״ג 6.3 מ״גאשלגן 506.3 מ״ג 2025.2 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 4.1 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 30 דק׳כולל 30 דק׳
-
פחמימות44 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 423.6 קק״ל 1694.4 קק״לפחמימות 43.5 גרם 173.8 גרםשומן 18.2 גרם 72.6 גרםנתרן 716.3 מ״ג 2865.0 מ״גחלבון 22.8 גרם 91.1 גרםסיבים תזונתיים 3.4 גרם 13.6 גרםשומן רווי 2.0 גרם 7.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 57.6 מ״ג 230.5 מ״גברזל 1.6 מ״ג 6.3 מ״גאשלגן 506.3 מ״ג 2025.2 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 4.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 424 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
אורז עם פרגיות
-
300 גרם סטייק פרגית
-
5 כפות שמן זית
-
3 כפות רוטב סויה
-
1 כף מירין
-
3 בצלי שאלוט בינוניים
-
3 שיני שום
-
1 כף שורש ג’ינג’ר
-
1 פלפל צ’ילי אדום בינוני
-
1 פלפל אדום בינוני
-
2 קישואים בינוניים
-
3 כוסות אורז לבן מבושל
-
1/2 צרור כוסברה
קישוט
-
2 גבעולי בצל ירוק
אופן הכנה
- מבשלים את האורז לפי הוראות היצרן. חותכים את הפרגיות לחתיכות קטנות של כ-½ ס”מ. פורסים דק את בצלי השאלוט. קוצצים את השום, הג’ינג’ר והצ’ילי. חותכים את הפלפל האדום והקישואים לקוביות. קוצצים את הבצל הירוק והכוסברה.
- מחממים היטב 2 כפות שמן בסוטאז’ או ווק ומטגנים את הפרגיות עד שהן משנות את צבען. מוסיפים מלח ופלפל, כף סויה ומירין, מערבבים וממשיכים לטגן עד שכל הנוזלים נספגים או מתאדים. מעבירים לצלחת.
- מחממים היטב 3 כפות שמן באותה המחבת ומטגנים קצרות את הבצלים, השום, הג’ינג’ר והצ’ילי. מוסיפים את הפלפלים והקישואים ומטגנים יחד על להבה גבוהה עוד 2 דקות. מתבלים במלח ופלפל.
- מוסיפים את האורז, מערבבים וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב כ-4 דקות נוספות.
- מחזירים את הפרגיות ומערבבים. מוסיפים עוד 2 כפות סויה.
- מוסיפים את הכוסברה ומערבבים.
- מפזרים מעל את הבצל הירוק ומגישים.
אופן הכנה
- מבשלים את האורז לפי הוראות היצרן. חותכים את הפרגיות לחתיכות קטנות של כ-½ ס”מ. פורסים דק את בצלי השאלוט. קוצצים את השום, הג’ינג’ר והצ’ילי. חותכים את הפלפל האדום והקישואים לקוביות. קוצצים את הבצל הירוק והכוסברה.
- מחממים היטב 2 כפות שמן בסוטאז’ או ווק ומטגנים את הפרגיות עד שהן משנות את צבען. מוסיפים מלח ופלפל, כף סויה ומירין, מערבבים וממשיכים לטגן עד שכל הנוזלים נספגים או מתאדים. מעבירים לצלחת.
- מחממים היטב 3 כפות שמן באותה המחבת ומטגנים קצרות את הבצלים, השום, הג’ינג’ר והצ’ילי. מוסיפים את הפלפלים והקישואים ומטגנים יחד על להבה גבוהה עוד 2 דקות. מתבלים במלח ופלפל.
- מוסיפים את האורז, מערבבים וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב כ-4 דקות נוספות.
- מחזירים את הפרגיות ומערבבים. מוסיפים עוד 2 כפות סויה.
- מוסיפים את הכוסברה ומערבבים.
- מפזרים מעל את הבצל הירוק ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות