אורז עם חמוציות ושעועית ירוקה
משה שגב מכין מנה נהדרת של אורז עם חמוציות מיובשות לצד שעועית ירוקה. מנה צבעונית ויפה שיכולה להיות תוספת מצוינת או ארוחה בפניי עצמה
משה שגב מכין מנה נהדרת של אורז עם חמוציות מיובשות לצד שעועית ירוקה. מנה צבעונית ויפה שיכולה להיות תוספת מצוינת או ארוחה בפניי עצמה
- משה שגב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 533.6 קק״ל 3201.7 קק״לפחמימות 73.1 גרם 438.5 גרםשומן 23.3 גרם 139.8 גרםנתרן 1861.7 מ״ג 11170.5 מ״גחלבון 8.2 גרם 49.2 גרםסיבים תזונתיים 6.5 גרם 39.2 גרםשומן רווי 3.2 גרם 19.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 103.6 מ״ג 621.8 מ״גברזל 1.8 מ״ג 10.7 מ״גאשלגן 294.7 מ״ג 1768.3 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 6.2 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
פחמימות73 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 533.6 קק״ל 3201.7 קק״לפחמימות 73.1 גרם 438.5 גרםשומן 23.3 גרם 139.8 גרםנתרן 1861.7 מ״ג 11170.5 מ״גחלבון 8.2 גרם 49.2 גרםסיבים תזונתיים 6.5 גרם 39.2 גרםשומן רווי 3.2 גרם 19.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 103.6 מ״ג 621.8 מ״גברזל 1.8 מ״ג 10.7 מ״גאשלגן 294.7 מ״ג 1768.3 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 6.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 19 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 534 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
אורז
-
5 כפות שמן זית
-
5 שיני שום
-
2 כוסות אורז לבן
-
1 ליטר מים
-
1 כוס חמוציות מיובשות
-
1 כף מלח דק
-
1 צרור כוסברה
-
1 פלפל צ’ילי אדום בינוני
שעועית
-
500 גרם שעועית ירוקה קפואה
-
5 כפות שמן זית
-
1 כף מלח דק
-
1 כפית פלפל לבן טחון
-
1 חופן גפרורי שקדים
-
3 שיני שום
-
1 פלפל צ’ילי אדום בינוני
-
1 חבילה פלפל טינקרבל
-
100 גרם עלי תרד
-
1 חופן עלי רוקט
-
2 כפות שמן שומשום
אופן הכנה
- פורסים דק את השום, כוסברה ופלפל. חותכים לטבעות את הפלפלים המתוקים. שוטפים את השעועית ומסירים את הקצוות, מרתיחים את המים, מחממים את התנור לחום גבוה ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- מכינים את האורז: מחממים את השמן בסיר ומאדים את השום. מוסיפים את האורז ומערבבים שיתכסה בשמן. מוסיפים את המים, מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים 17 דקות בדיוק. פותחים את המכסה, מוסיפים את החמוציות בלי לערבב, מכסים ומבשלים 10 דקות נוספות. מכבים את האש, מוסיפים את המלח, הכוסברה והפלפל, מערבבים ומשאירים בצד.
- מכינים את השעועית: שמים את השעועית בקערה גדולה, מוסיפים את השמן, מלח ופלפל ומערבבים. מעבירים לתבנית, מפזרים ואופים תחת הגריל העליון עד להשחמה יפה.
- מחממים את השמן במחבת גדולה, מוסיפים את השקדים, שום ופלפל, מערבבים ומזהיבים. מוסיפים את השעועית, פלפלים, עשבי תיבול ועלים ירוקים, מערבבים ומכבים את האש. מוסיפים את השמן שומשום ומערבבים.
- מגישים את האורז לצד השעועית.
אופן הכנה
- פורסים דק את השום, כוסברה ופלפל. חותכים לטבעות את הפלפלים המתוקים. שוטפים את השעועית ומסירים את הקצוות, מרתיחים את המים, מחממים את התנור לחום גבוה ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- מכינים את האורז: מחממים את השמן בסיר ומאדים את השום. מוסיפים את האורז ומערבבים שיתכסה בשמן. מוסיפים את המים, מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים 17 דקות בדיוק. פותחים את המכסה, מוסיפים את החמוציות בלי לערבב, מכסים ומבשלים 10 דקות נוספות. מכבים את האש, מוסיפים את המלח, הכוסברה והפלפל, מערבבים ומשאירים בצד.
- מכינים את השעועית: שמים את השעועית בקערה גדולה, מוסיפים את השמן, מלח ופלפל ומערבבים. מעבירים לתבנית, מפזרים ואופים תחת הגריל העליון עד להשחמה יפה.
- מחממים את השמן במחבת גדולה, מוסיפים את השקדים, שום ופלפל, מערבבים ומזהיבים. מוסיפים את השעועית, פלפלים, עשבי תיבול ועלים ירוקים, מערבבים ומכבים את האש. מוסיפים את השמן שומשום ומערבבים.
- מגישים את האורז לצד השעועית.
הערות
- בהכנת השעועית ניתן להשתמש בכל סוג של עלים ירוקים: כוסברה, פטרוזיליה, שמיר, בזיליקום, עלי סלט וכו'
הערות
- בהכנת השעועית ניתן להשתמש בכל סוג של עלים ירוקים: כוסברה, פטרוזיליה, שמיר, בזיליקום, עלי סלט וכו'
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן