אורז טורקי עם חלקי פנים על פיתה דרוזית
מאיר אדוני והילה אלפרט מכינים מנה מדהימה מהמטבח הטורקי - אורז טורקי עם חלקי פנים של עוף. מגישים את המנה על מצע פיתה דרוזית קלויה ונהנים מכל ביס
מאיר אדוני והילה אלפרט מכינים מנה מדהימה מהמטבח הטורקי - אורז טורקי עם חלקי פנים של עוף. מגישים את המנה על מצע פיתה דרוזית קלויה ונהנים מכל ביס
- הילה אלפרט
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 482.7 קק״ל 1930.6 קק״לפחמימות 36.5 גרם 146.1 גרםשומן 29.3 גרם 117.3 גרםנתרן 1128.9 מ״ג 4515.6 מ״גחלבון 17.9 גרם 71.6 גרםסיבים תזונתיים 3.3 גרם 13.0 גרםשומן רווי 3.1 גרם 12.3 גרםכולסטרול 125.7 מ״ג 502.6 מ״גסידן 83.2 מ״ג 332.7 מ״גברזל 7.1 מ״ג 28.3 מ״גאשלגן 580.9 מ״ג 2323.6 מ״גאבץ 3.7 מ״ג 14.8 מ״גסגור
-
מרכיבים20
-
הכנה 40 דק׳כולל שעה
-
פחמימות37 גרם
-
רמת קושי:קשה
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 482.7 קק״ל 1930.6 קק״לפחמימות 36.5 גרם 146.1 גרםשומן 29.3 גרם 117.3 גרםנתרן 1128.9 מ״ג 4515.6 מ״גחלבון 17.9 גרם 71.6 גרםסיבים תזונתיים 3.3 גרם 13.0 גרםשומן רווי 3.1 גרם 12.3 גרםכולסטרול 125.7 מ״ג 502.6 מ״גסידן 83.2 מ״ג 332.7 מ״גברזל 7.1 מ״ג 28.3 מ״גאשלגן 580.9 מ״ג 2323.6 מ״גאבץ 3.7 מ״ג 14.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 20 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 483 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
אורז
-
5 כפות שמן קנולה
-
3 כפות צנוברים
-
100 גרם כבדי עוף
-
100 גרם לבבות עוף
-
1 בצל בינוני
-
2 שיני שום
-
3 כוסות ציר עוף
-
1 כפית כמון טחון
-
1 כפית שבבי צ’ילי יבש
-
1/4 כפית קינמון טחון
-
1/4 כפית פלפל אנגלי
-
1 כפית מלח דק
-
2 כוסות אורז בסמטי
-
1 חופן נענע
-
1 חופן שמיר
-
1 חופן עירית
-
1 כף צימוקים כהים
הגשה
-
2 פיתות דרוזיות בינוניות
-
1 כף רכז רימונים
אופן הכנה
- משרים את הצימוקים במים חמים ומסננים. קוצצים את הבצל והשום. חותכים את הכבד והלבבות לקוביות בגודל 1/2 ס”מ. משרים את האורז במים. קוצצים גס את הנענע והעירית, ודק את השמיר. חותכים את אחת הפיתות לרצועות.
- מחממים את השמן במחבת ומטגנים קצרות את הצנוברים. מוסיפים את כבד העוף והלבבות ומטגנים בעדינות עד שיש להם מעט צבע. מוסיפים את הבצל והשום ומבשלים עד להזהבה. מוסיפים את כל התבלינים, הסוכר, המלח והפלפל ומערבבים.
- שוטפים את האורז במסננת עם מים קרים עד שהמים זורמים שקוף.
- מחממים את השמן בסיר ומטגנים את האורז עם מעט מלח כ-5 דקות. מוסיפים את המרק החם ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה משאירים ל-15 דקות עם נייר אפייה מתחת למכסה, כדי לוודא אטימה מלאה. מורידים מהאש ומשאירים ל-10 דקות כשהסיר מכוסה. מוסיפים את עשבי התיבול והצימוקים ומערבבים.
- מחממים את השמן במחבת גדולה ומטגנים את הפיתה ורצועות הפיתה עד להשחמה קלה.
- מרכיבים את המנה: שמים בקערה את רצועות הפיתה, מעליהן את האורז וחתיכות העוף. חוזרים שוב על אותה הפעולה. מהדקים היטב והופכים את הקערה על צלחת ההגשה. מזלפים מעל את רכז הרימונים ומגישים.
אופן הכנה
- משרים את הצימוקים במים חמים ומסננים. קוצצים את הבצל והשום. חותכים את הכבד והלבבות לקוביות בגודל 1/2 ס”מ. משרים את האורז במים. קוצצים גס את הנענע והעירית, ודק את השמיר. חותכים את אחת הפיתות לרצועות.
- מחממים את השמן במחבת ומטגנים קצרות את הצנוברים. מוסיפים את כבד העוף והלבבות ומטגנים בעדינות עד שיש להם מעט צבע. מוסיפים את הבצל והשום ומבשלים עד להזהבה. מוסיפים את כל התבלינים, הסוכר, המלח והפלפל ומערבבים.
- שוטפים את האורז במסננת עם מים קרים עד שהמים זורמים שקוף.
- מחממים את השמן בסיר ומטגנים את האורז עם מעט מלח כ-5 דקות. מוסיפים את המרק החם ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה משאירים ל-15 דקות עם נייר אפייה מתחת למכסה, כדי לוודא אטימה מלאה. מורידים מהאש ומשאירים ל-10 דקות כשהסיר מכוסה. מוסיפים את עשבי התיבול והצימוקים ומערבבים.
- מחממים את השמן במחבת גדולה ומטגנים את הפיתה ורצועות הפיתה עד להשחמה קלה.
- מרכיבים את המנה: שמים בקערה את רצועות הפיתה, מעליהן את האורז וחתיכות העוף. חוזרים שוב על אותה הפעולה. מהדקים היטב והופכים את הקערה על צלחת ההגשה. מזלפים מעל את רכז הרימונים ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן