-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1940.4 קק״ל 3880.9 קק״לפחמימות 209.5 גרם 419.0 גרםשומן 95.3 גרם 190.6 גרםנתרן 1656.3 מ״ג 3312.6 מ״גחלבון 56.3 גרם 112.6 גרםסיבים תזונתיים 21.8 גרם 43.6 גרםשומן רווי 12.0 גרם 24.0 גרםכולסטרול 253.8 מ״ג 507.6 מ״גסידן 1245.9 מ״ג 2491.9 מ״גברזל 22.0 מ״ג 43.9 מ״גאשלגן 979.5 מ״ג 1959.0 מ״גאבץ 12.4 מ״ג 24.8 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 20 דק׳כולל שעתיים ו-40 דק׳
-
פחמימות210 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1940.4 קק״ל 3880.9 קק״לפחמימות 209.5 גרם 419.0 גרםשומן 95.3 גרם 190.6 גרםנתרן 1656.3 מ״ג 3312.6 מ״גחלבון 56.3 גרם 112.6 גרםסיבים תזונתיים 21.8 גרם 43.6 גרםשומן רווי 12.0 גרם 24.0 גרםכולסטרול 253.8 מ״ג 507.6 מ״גסידן 1245.9 מ״ג 2491.9 מ״גברזל 22.0 מ״ג 43.9 מ״גאשלגן 979.5 מ״ג 1959.0 מ״גאבץ 12.4 מ״ג 24.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-40 דק׳ | קלוריות 1940 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
2 חלות בינוניות
-
1/2שקית או 25 גרם שמרים טריים
-
2 כפות סוכר לבןמעוניינים בדבש במקום סוכר?להחלפת כמויות הדבש בחזרה לסוכר2 כפיות דבשבאפשרותכם להחליף את המצרך
-
1כוס או 240 מ"ל מים חמים
-
3 1/2 כוסות קמח לבן
-
1 ביצה L
-
1/4 כוס שמן קנולהרוצים להחליף את שמן הקנולה בשמן זית?החליפו את שמן הזית בשמן קנולה!60 מ"ל שמן זית
-
1 כפית מלח דק
שימון הבצק
-
1 מיכל תרסיס שמן זית
אופן הכנה
- ממיסים שמרים במים החמימים.
- שמים בקערת מיקסר קמח מוסיפים סוכר וביצה ואת תערובת השמרים ולשים בידיים כדקה (או כ-2 דקות במיקסר עם וו לישה), עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים שמן קנולה ומלח וממשיכים ללוש בידיים עוד כ-3 דקות (או כ-5 דקות במיקסר עם וו לישה), עד לקבלת בצק רך ומעט דביק.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מתיזים מעט תרסיס שמן על כיפת הבצק, כדי שלא יתייבש, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה, עד להכפלת הנפח.
- מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים על משטח מקומח קלות. מגלגלים כל חלק לגליל באורך 30 ס”מ וקולעים צמה מ-3 גלילים (סה”כ כ 2 צמות).
- מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרחק 20 ס”מ אחת מהשנייה, מכסים במגבת לחה ומתפיחים כ-45 דקות.
- מחממים תנור ל-175 מעלות.
- מברישים בביצה טרופה עם מעט מים ומפזרים מעל שומשום או פרג.
- אופים 30-25 דקות.
אופן הכנה
- ממיסים שמרים במים החמימים.
- שמים בקערת מיקסר קמח מוסיפים סוכר וביצה ואת תערובת השמרים ולשים בידיים כדקה (או כ-2 דקות במיקסר עם וו לישה), עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים שמן קנולה ומלח וממשיכים ללוש בידיים עוד כ-3 דקות (או כ-5 דקות במיקסר עם וו לישה), עד לקבלת בצק רך ומעט דביק.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מתיזים מעט תרסיס שמן על כיפת הבצק, כדי שלא יתייבש, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה, עד להכפלת הנפח.
- מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים על משטח מקומח קלות. מגלגלים כל חלק לגליל באורך 30 ס”מ וקולעים צמה מ-3 גלילים (סה”כ כ 2 צמות).
- מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרחק 20 ס”מ אחת מהשנייה, מכסים במגבת לחה ומתפיחים כ-45 דקות.
- מחממים תנור ל-175 מעלות.
- מברישים בביצה טרופה עם מעט מים ומפזרים מעל שומשום או פרג.
- אופים 30-25 דקות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן