אוי הריח הריח! מתכון לחלה מתוקה מושלמת לשבת

חלה מושלמת לשבת מושלמת עוד יותר - עם טיפים לחלות מתוקות בכמות שמן מופחתת!
חלה מושלמת לשבת מושלמת עוד יותר - עם טיפים לחלות מתוקות בכמות שמן מופחתת!
  • שי-לי ליפא
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעתיים ו-40 דק׳
  • פחמימות
    210 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1940.4 קק״ל 3880.9 קק״ל
    פחמימות 209.5 גרם 419.0 גרם
    שומן 95.3 גרם 190.6 גרם
    נתרן 1656.3 מ״ג 3312.6 מ״ג
    חלבון 56.3 גרם 112.6 גרם
    סיבים תזונתיים 21.8 גרם 43.6 גרם
    שומן רווי 12.0 גרם 24.0 גרם
    כולסטרול 253.8 מ״ג 507.6 מ״ג
    סידן 1245.9 מ״ג 2491.9 מ״ג
    ברזל 22.0 מ״ג 43.9 מ״ג
    אשלגן 979.5 מ״ג 1959.0 מ״ג
    אבץ 12.4 מ״ג 24.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעתיים ו-40 דק׳
  • פחמימות
    210 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1940.4 קק״ל 3880.9 קק״ל
    פחמימות 209.5 גרם 419.0 גרם
    שומן 95.3 גרם 190.6 גרם
    נתרן 1656.3 מ״ג 3312.6 מ״ג
    חלבון 56.3 גרם 112.6 גרם
    סיבים תזונתיים 21.8 גרם 43.6 גרם
    שומן רווי 12.0 גרם 24.0 גרם
    כולסטרול 253.8 מ״ג 507.6 מ״ג
    סידן 1245.9 מ״ג 2491.9 מ״ג
    ברזל 22.0 מ״ג 43.9 מ״ג
    אשלגן 979.5 מ״ג 1959.0 מ״ג
    אבץ 12.4 מ״ג 24.8 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
שי-לי ליפא
X

1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

2 חלות בינוניות

ציפוי

שימון הבצק

הצטרפו לקבוצת הטלגרם השקטה שלנו

אופן הכנה

  1. ממיסים שמרים במים החמימים.
  2. שמים בקערת מיקסר קמח מוסיפים סוכר וביצה ואת תערובת השמרים ולשים בידיים כדקה (או כ-2 דקות במיקסר עם וו לישה), עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מוסיפים שמן קנולה ומלח וממשיכים ללוש בידיים עוד כ-3 דקות (או כ-5 דקות במיקסר עם וו לישה), עד לקבלת בצק רך ומעט דביק.
  4. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מתיזים מעט תרסיס שמן על כיפת הבצק, כדי שלא יתייבש, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה, עד להכפלת הנפח.
  5. מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים על משטח מקומח קלות. מגלגלים כל חלק לגליל באורך 30 ס”מ וקולעים צמה מ-3 גלילים (סה”כ כ 2 צמות).
  6. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרחק 20 ס”מ אחת מהשנייה, מכסים במגבת לחה ומתפיחים כ-45 דקות.
  7. מחממים תנור ל-175 מעלות.
  8. מברישים בביצה טרופה עם מעט מים ומפזרים מעל שומשום או פרג.
  9. אופים 30-25 דקות.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
אוי הריח הריח! מתכון לחלה מתוקה מושלמת לשבת

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

אביזרים

טכניקות