אוזני פיל עם טחינה וסילאן

קוראים לעוגיות הפריכות האלה ספר תורה או עוגיות אוזני חזיר. קרין גורן קוראת להן אוזני פיל. כאן היא מלמדת להכין גרסת עוגיות ענק עם טחינה וסילאן
קוראים לעוגיות הפריכות האלה ספר תורה או עוגיות אוזני חזיר. קרין גורן קוראת להן אוזני פיל. כאן היא מלמדת להכין גרסת עוגיות ענק עם טחינה וסילאן
  • קרין גורן
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    5
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה
  • פחמימות
    12 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 124.9 קק״ל 2498.3 קק״ל
    פחמימות 11.6 גרם 231.1 גרם
    שומן 7.9 גרם 157.8 גרם
    נתרן 49.1 מ״ג 982.1 מ״ג
    חלבון 2.6 גרם 52.1 גרם
    סיבים תזונתיים 0.8 גרם 16.5 גרם
    שומן רווי 0.8 גרם 15.0 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 20.7 מ״ג 414.5 מ״ג
    ברזל 0.7 מ״ג 14.7 מ״ג
    אשלגן 129.6 מ״ג 2593.0 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 6.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    5
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה
  • פחמימות
    12 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 124.9 קק״ל 2498.3 קק״ל
    פחמימות 11.6 גרם 231.1 גרם
    שומן 7.9 גרם 157.8 גרם
    נתרן 49.1 מ״ג 982.1 מ״ג
    חלבון 2.6 גרם 52.1 גרם
    סיבים תזונתיים 0.8 גרם 16.5 גרם
    שומן רווי 0.8 גרם 15.0 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 20.7 מ״ג 414.5 מ״ג
    ברזל 0.7 מ״ג 14.7 מ״ג
    אשלגן 129.6 מ״ג 2593.0 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 6.8 מ״ג
    סגור

כדי שאוזני הפיל יהיו ענקיות (ולא אוזניים של פילפילון), אני מכינה אותן מגליל בצק עלים במשקל קילו ולא מחבילות הבצק הרגילות.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
פיקניק
קרין גורן
X

דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus
הצטרפו לקבוצת הטלגרם השקטה שלנו

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מפשירים את הבצק לפי להוראות היצרן.
  2. פורשים את הבצק על משטח העבודה.
  3. מערבבים יחד טחינה וסילאן, מורחים על הבצק ומפזרים בוטנים גרוסים וסוכר.
  4. מגלגלים כמו “ספר תורה” ופורסים בסכין לפרוסות בעובי 1 ס”מ (אם יש זמן, עדיף להעביר קודם להתייצבות במקרר או במקפיא, לכ-20 דקות, כדי להקל על החיתוך).
  5. מניחים באופן מרווח בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מפזרים סוכר מעל בנדיבות.
  6. אופים 25-20 דקות להשחמה.

הערות

  • במקום סילאן אפשר להשתמש בדבש או מייפל

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
אוזני פיל עם טחינה וסילאן

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

קטגוריות

אביזרים

טכניקות