
עוגת שבלולי קינמון טבעונית עם צימוקים, פקאנים וגלייז מבריק
חשבתם שעוגות שמרים טבעוניות לא יכולות להיות עסיסיות? חשבו שנית. אולגה טוכשר מכינה עוגת שבלולי קינמון טבעונית שיוצאת מהתנור ריחנית, רכה וממכרת
חשבתם שעוגות שמרים טבעוניות לא יכולות להיות עסיסיות? חשבו שנית. אולגה טוכשר מכינה עוגת שבלולי קינמון טבעונית שיוצאת מהתנור ריחנית, רכה וממכרת
- אולגה טוכשר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 452.3 קק״ל 3618.4 קק״לפחמימות 55.5 גרם 444.3 גרםשומן 22.9 גרם 183.0 גרםנתרן 99.6 מ״ג 796.5 מ״גחלבון 7.9 גרם 63.4 גרםסיבים תזונתיים 3.0 גרם 23.8 גרםשומן רווי 14.9 גרם 119.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 19.4 מ״ג 155.4 מ״גברזל 1.2 מ״ג 9.6 מ״גאשלגן 183.8 מ״ג 1470.5 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 7.7 מ״גסגור
-
מרכיבים13 -
הכנה 30 דק׳כולל 3 שעות -
פחמימות56 גרם -
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 452.3 קק״ל 3618.4 קק״לפחמימות 55.5 גרם 444.3 גרםשומן 22.9 גרם 183.0 גרםנתרן 99.6 מ״ג 796.5 מ״גחלבון 7.9 גרם 63.4 גרםסיבים תזונתיים 3.0 גרם 23.8 גרםשומן רווי 14.9 גרם 119.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 19.4 מ״ג 155.4 מ״גברזל 1.2 מ״ג 9.6 מ״גאשלגן 183.8 מ״ג 1470.5 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 7.7 מ״גסגור

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 452 | כמות מנות 8 |
|---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
25 גרם שמרים טריים
-
1/3 כוס שמן קוקוס
-
500 גרם קמח לבן
-
1/4 כפית מלח דק
מלית
-
1/4 כוס שמן קוקוס
-
2 כפיות קינמון טחון
-
1/2 כוס צימוקים בהירים
-
1/2 כוס אגוזי פקאן
זיגוג
-
1 כף שמן קוקוס

אופן הכנה
- מכינים בצק: מניחים בקערת מיקסר עם וו לישה חלב סויה, סוכר ושמרים וטורפים מעט.
- מוסיפים שמן וקמח ולשים במשך כ-5 דקות עד שמתקבל בצק רך ודביק. מוסיפים מלח ולשים עוד 20 שניות.
- אוספים את הבצק לכדור ומעבירים לקערה משומנת. מכסים ומשאירים לתפוח במקום חמים כשעה וחצי, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מכינים את השבלולים: מקמחים קלות את משטח העבודה ולשים את הבצק שתפח על מנת להוציא אוויר. מרדדים למלבן בגודל כ-35 ס”מ על 45 ס”מ.
- מורחים את המלבן בשמן קוקוס ומפזרים מעל תערובת של סוכר וקינמון, צימוקים ופקאנים.
- מגלגלים את הבצק לרולדה הדוקה, וחותכים בעזרת סכין חדה ל-8 חלקים שווים.
- משמנים קלות תבנית אפייה ומסדרים את שבלולי הבצק. מכסים ומשאירים לתפוח עוד כ-20 דקות.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- אופים את העוגה 35-40 דקות, או עד להזהבה יפה. אם היא משחימה מוקדם מדי מלמעלה, מכסים את התבנית בנייר כסף.
- מכינים גלייז: מניחים את כל המרכיבים בסיר קטן, מביאים לרתיחה ומבשלים 3 דקות.
- מוציאים את העוגה מהתנור ויוצקים מעל את הגלייז. מורחים אותו בעזרת מברשת.
אופן הכנה
- מכינים בצק: מניחים בקערת מיקסר עם וו לישה חלב סויה, סוכר ושמרים וטורפים מעט.
- מוסיפים שמן וקמח ולשים במשך כ-5 דקות עד שמתקבל בצק רך ודביק. מוסיפים מלח ולשים עוד 20 שניות.
- אוספים את הבצק לכדור ומעבירים לקערה משומנת. מכסים ומשאירים לתפוח במקום חמים כשעה וחצי, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מכינים את השבלולים: מקמחים קלות את משטח העבודה ולשים את הבצק שתפח על מנת להוציא אוויר. מרדדים למלבן בגודל כ-35 ס”מ על 45 ס”מ.
- מורחים את המלבן בשמן קוקוס ומפזרים מעל תערובת של סוכר וקינמון, צימוקים ופקאנים.
- מגלגלים את הבצק לרולדה הדוקה, וחותכים בעזרת סכין חדה ל-8 חלקים שווים.
- משמנים קלות תבנית אפייה ומסדרים את שבלולי הבצק. מכסים ומשאירים לתפוח עוד כ-20 דקות.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- אופים את העוגה 35-40 דקות, או עד להזהבה יפה. אם היא משחימה מוקדם מדי מלמעלה, מכסים את התבנית בנייר כסף.
- מכינים גלייז: מניחים את כל המרכיבים בסיר קטן, מביאים לרתיחה ומבשלים 3 דקות.
- מוציאים את העוגה מהתנור ויוצקים מעל את הגלייז. מורחים אותו בעזרת מברשת.
הערות
- כמויות המתכון מתאימות גם לתבנית בקוטר 24 ס"מ
- אפשר להחליף את השמרים הטריים ב-1 כף שמרים יבשים
הערות
- כמויות המתכון מתאימות גם לתבנית בקוטר 24 ס"מ
- אפשר להחליף את השמרים הטריים ב-1 כף שמרים יבשים
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן

