ספגטי ברוטב פסטו עם קוביות סלמון צרובות בקראסט ירוק

איך הופכים פסטה לארוחת צהריים בריאה ומאוזנת? בת חן דיאמנט פיצחה את הנוסחה - ספגטי ברוטב פסטו עם קוביות סלמון צרובות בקראסט ירוק
איך הופכים פסטה לארוחת צהריים בריאה ומאוזנת? בת חן דיאמנט פיצחה את הנוסחה - ספגטי ברוטב פסטו עם קוביות סלמון צרובות בקראסט ירוק
  • בת חן דיאמנט
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 25 דק׳
  • פחמימות
    108 גרם
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1546.1 קק״ל 3092.3 קק״ל
    פחמימות 108.1 גרם 216.2 גרם
    שומן 87.3 גרם 174.6 גרם
    נתרן 1239.0 מ״ג 2478.1 מ״ג
    חלבון 78.5 גרם 157.0 גרם
    סיבים תזונתיים 10.7 גרם 21.5 גרם
    שומן רווי 15.1 גרם 30.2 גרם
    כולסטרול 106.8 מ״ג 213.6 מ״ג
    סידן 743.6 מ״ג 1487.3 מ״ג
    ברזל 11.2 מ״ג 22.3 מ״ג
    אשלגן 1855.1 מ״ג 3710.3 מ״ג
    אבץ 6.3 מ״ג 12.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 25 דק׳
  • פחמימות
    108 גרם
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1546.1 קק״ל 3092.3 קק״ל
    פחמימות 108.1 גרם 216.2 גרם
    שומן 87.3 גרם 174.6 גרם
    נתרן 1239.0 מ״ג 2478.1 מ״ג
    חלבון 78.5 גרם 157.0 גרם
    סיבים תזונתיים 10.7 גרם 21.5 גרם
    שומן רווי 15.1 גרם 30.2 גרם
    כולסטרול 106.8 מ״ג 213.6 מ״ג
    סידן 743.6 מ״ג 1487.3 מ״ג
    ברזל 11.2 מ״ג 22.3 מ״ג
    אשלגן 1855.1 מ״ג 3710.3 מ״ג
    אבץ 6.3 מ״ג 12.5 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
פסטה
בת חן דיאמנט
X

דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

פסטו שקדים ובזיליקום

קראסט ירוק

פסטה

צריבת הדג

הצטרפו לקבוצת הטלגרם השקטה שלנו

אופן הכנה

  1. מכינים פסטו שקדים ובזיליקום: מפרידים את עלי הבזיליקום מהגבעולים, דואגים שהעלים יהיו טריים וירוקים (אם יש שחור על העלה לא משתמשים). מהגבעולים נפטרים.
  2. במעבד מזון עם להב פלדה חד שמים את השקדים וטוחנים כדקה.
  3. מוסיפים את עלי הבזיליקום וגבינת הפרמזן וטוחנים מעט, מוסיפים שמן זית בהדרגה תוך כדי שהמעבד מזון עובד. הפסטו נשמר בצנצנת אטומה עד שבוע במקרר (ניתן להכין לפני).
  4. מכינים קראסט ירוק: במעבד מזון שמים את כל החומרים וטוחנים כחצי דקה.
  5. מבשלים את הפסטה לפי הוראות יצרן. שומרים 1/2 כוס ממי הבישול של הפסטה. מסננים, מערבבים עם 1-2 כפות שמן זית למניעת הידבקות ושומרים בצד.
  6. צורבים את הדג: חותכים את הדג לקוביות בגודל 3 ס”מ ומתבלים במלח, פלפל שחור ומעט שמן זית.
  7. מחממים מחבת, מוסיפים מעט שמן זית וצורבים את הדג מכל צדדיו עד להשחמה כ-4 דקות, מעבירים לצלוחית עם נייר סופג.
  8. מצפים את הדג הצרוב: מכינים צלחת קטנה עם הקראסט הירוק ומצפים את הדג כשהוא חם בקראסט מכל צדדיו.
  9. מכינים את הפסטה: במחבת רחבה שמים 3 כפות גדושות של פסטו ו-3 כפות ממי בישול הפסטה, מערבבים ומבשלים עם אש קטנה עד שנוצר לנו רוטב (זה קורה מהר מאוד).
  10. מוסיפים את הפסטה ומערבבים עד אשר הרוטב עוטף את כל הפסטה, מוסיפים את הקראסט הירוק שנותר לנו ואת קוביות הסלמון ומערבבים בעדינות. מגישים חם ונהנים!

המתכון הופק עבור חברת מזרח מערב
מתכון וצילום: בת חן דיאמנט

הערות

  • אפשר לרכוש את גבינת הפרמזן מגוררת מראש. אחרת, מגררים בפומפייה דקה

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
ספגטי ברוטב פסטו עם קוביות סלמון צרובות בקראסט ירוק

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

קטגוריות

אביזרים

טכניקות