אין לדעת מדוע הגברים עדיין שולטים על תחום המנגל והנפנוף. אם במטבח עצמו זו כבר לא הפתעה לראות את הגבר דואג לארוחה לכל המשפחה במקום האישה, משום מה, כששק הפחמים נשלף וחצי הבצל נטבל בשמן כדי לשמן את הרשת, הגברים לוקחים בלעדיות על התחום.
אז אנחנו כאן כדי לומר לא עוד! משום מה כשהגברים צולים את הבשר, התיבול נשאר בגזרת המלח/פלפל ותבלין “על האש” במקרה הטוב, כשהם מפספסים את כל המרינדות הנפלאות שאפשר להכין כדי להרים את כל האירוע לגבהים חדשים. פנינו לשבע בלוגריות מובילות כדי שיתנו לנו את המתכון המנצח שלהן למרינדה - אותו רוטב מופלא שהבשר, הדג או הטופו מושרים בתוכו וסופגים את כל הטעמים. אפשר להכין כמובן כל מרינדה יום לפני ארוחת המנגל כדי לחסוך בזמן.
מרינדה אסיאתית לעוף - תמרה אהרוני
מצרכים:
500 גרם סטייק פרגית
2 כפות שמן
3 כפות סויה
3 כפות דבש
1 כף ג׳ינג׳ר מגורד בפומפייה
2 שיני שום כתושות
1 פלפל צ׳ילי אדום קצוץ (אופציונלי)
אופן הכנה:
מערבבים את כל המרכיבים בקערה ומשרים בהם את הבשר למשך שעה לפחות
*לכמויות גדולות של בשר, אפשר להכפיל כמויות של המרינדה
שיפודי סלמון טנדורי - תמר שורצברד
מצרכים:
1 ק”ג פילה סלמון, טרי או קפוא ומופשר
2 גביע יוגורט יווני 7% (או 1/2 כוס קרם קוקוס למתכון פרווה)
1 כפית כמון טחון
1 כפית תבלין כוסברה טחונה
1/4 כפית הל טחון
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף פפריקה חריפה
1/2 כפית כורכום
1/4 כפית קינמון טחון
1/4 כפית אגוז מוסקט
4 ס”מ שורש ג’ינג’ר, קלוף ומגורר
4 שיני שום, קלופות וכתושות
4 כפות מיץ לימון
4 כפות שמן קוקוס (או שמן קנולה)
אופן הכנה:
1. מסירים את העור מהסלמון (אם אתם יכולים, בקשו ממוכר הדגים שיעשה זאת) וחותכים לקוביות בגודל 2-3 ס”מ (בגודל ביס).
2. מערבבים את כל חומרי המשרה בקערה גדולה, מוסיפים את קוביות הסלמון ומשרים לפחות שעתיים ועד לילה שלם.
3. משפדים את קוביות הסלמון המושרות על שיפודי עץ וצולים על המנגל (או במחבת פסים משומנת היטב).
מרינדה לדג שלם על הגריל - בת חן דיאמנט
מצרכים למרינדה לדג דניס שלם במשקל 500 גרם:
כף ממרח לימון כבוש
4-5 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון טרי
כף אורגנו יבש
מלח ים אטלנטי
פלפל שחור
2 שיני שום קצוצות
חצי כפית צ’ילי יבש (אופציונלי)
4 פרוסות לימון
לבטן הדג:
3 פרוסות לימון
4 ענפי טימין/רוזמרין
אופן הכנה:
1. מערבבים בקערה קטנה את כל המצרכים.
2. חורצים בסכין את הדג, 3-4 חריצים בכל צד (תלוי בגודל הדג).
3. מורחים היטב את המרינדה ודואגים שתיכנס לחריצים של הדג.
4. בבטן הדג שמים פרוסות לימון וענפי טימין/רוזמרין.
5. מכינים נייר אלומיניום ומעליו נייר אפייה, שמים את הדג, מסדרים פרוסות לימון וסוגרים היטב כך שהנייר יעטוף היטב את הדג.
5. צולים את הדג משני צדדיו עד אשר הדג מוכן (כעשר דקות לערך תלוי בגודל הדג).
מרינדה לשיפודי טופו בצ’ימיצ’ורי - בת חן דיאמנט
מצרכים למרינדה שמספיקה לחבילת טופו:
3 שיני שום
כפית מלח ים אטלנטי
צ’ילי טרי קטן ללא הגרעינים/יבש
חצי כפית פלפל שחור גרוס גס
כף אורגנו יבש
זר פטרוזיליה
4-5 כפות שמן זית
כפית חומץ בן יין אדום
אופן הכנה:
1. מכינים את הצ’ימיצ’ורי: שמים במעבד מזון עם להב פלדה שום, פטרוזיליה ותבלינים יבשים, טוחנים כדקה, מוסיפים שמן וחומץ וטוחנים כחצי דקה נוספת עד לאיחוד, טועמים ומתקנים תיבול.
2. חותכים את הטופו לקוביות בגודל הרצוי ומשרים במרינדת הצ’ימיצ’ורי כחצי שעה.
3. משפדים, מפזרים מלח ופלפל על השיפודים וצולים על גריל חם.
ניתן להוסיף גם ירקות לשיפודי הטופו: פלפלים, קישואים, בצל סגול, פטריות ולשפד בין קוביות הטופו
מרינדת טריאקי לעוף - רות אופק
מצרכים (לכמות של בערך קילו עוף כמו פרגיות או חזה עוף):
1/3 כוס רוטב סויה
1/4 כוס סוכר חום
3 כפות דבש או סילאן
ג’ינג’ר מגורד (בערך כפית או שתיים - לפי הטעם) אפשר גם קפוא
2-3 שיני שום
2 כפות שמן (כל שמן שאוהבים)
1/2 כוס יין לבן או מירין (יין אורז יפני)
2 כפות חומץ בן יין (אפשר גם בלסמי למי שמעדיף)
כף קורנפלור מעורבבת במעט מים
אופציה למי שאוהב חריף: רוטב צ’ילי מתוק או תוספת של פלפל או שניים חריפים.
אופן הכנה:
מניחים בסיר קטן או קלחת את כל החומרים ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב. כשהתערובת מסמיכה המרינדה מוכנה. מצננים את המרינדה (אם היא תהיה חמה, היא תתחיל לבשל את העוף) ומשרים את העוף בין שעה ל-8 שעות.
מרינדה פיקנטית לטופו או לירקות - אפרת ליכטנשטט
מצרכים:
3 כפות סויה
2 כפות מים
1 כף שמן שומשום
1 כף שמן רגיל
2 כפות מיץ לימון
1 כף מייפל/סילאן
1 כפית ג׳ינג׳ר מגורר
1 שן שום כתושה
חתיכת פלפל צ׳ילי קצוץ דק.
אופן הכנה:
מערבבים היטב את חומרי המרינדה ומשרים את הטופו כחצי שעה. משפדים וצולים על הגריל.
מרינדה אסיאתית לטופו - אולגה טוכשר
מצרכים:
300 גרם טופו נוקשה
1 כף שמן
1/2 כפית שמן שומשום מזרח מערב
1 כפית ג’ינג’ר, קצוץ
2 שיני שום, כתושות
1 כף רוטב צ’ילי מתוק מזרח מערב
3 כפות רוטב סויה מזרח מערב
2 כפות סילאן
1 כף קורנפלור
3 כפות מים
אופן הכנה:
1. מערבבים היטב את כל חומרי המרינדה.
2 חותכים את הטופו לקוביות בגודל שיתאים לשיפודים ומשרים את הטופו כחצי שעה במרינדה.
3. משפדים וצולים מעל לגריל פתוח או במחבת.
שיפודי פרגית במרינדת לימון כבוש וסילאן - רחלי קרוט
מצרכים:
3 פרוסות לימון כבוש (קונים מוכן)
3 שיני שום כתושות
3 כפות סילאן או מייפל או דבש
2 כפות שמן זית
1 כפית פטרוזיליה מיובשת
1/2 כפית נענע מיובשת
500 גרם קוביות פרגית
אופן הכנה:
1. טוחנים את הלימונים הכבושים עד לקבלת משחה חלקה.
2. מוסיפים את שאר המצרכים מלבד הפרגיות ומערבבים היטב.
3. משרים את הפרגיות בתוך המרינדה למשך הלילה או לכמה שעות, מכוסה בניילון נצמד.
4. משפדים את הפרגיות על שיפודים וצולים על המנגל עד שהעוף מוכן לגמרי.
תגובות (0)