אם החלטתם לאפות השנה עוגת גבינה בעצמכם במקום לרוץ לקונדיטוריה, קבלו מאיתנו ח”ח. אין ספק שאתם מועמדים לפרס גיבורי השנה בהתמודדות עם משימת אפייה לא פשוטה.
כדי שעוגת הגבינה שלכם תצא מושלמת, גבוהה, צחורה וטעימה וכדי שלא תצנח עם היציאה מהתנור, קבלו מאיתנו 10 טיפים לאפיית עוגת גבינה גבוהה שלא נופלת.
יש לכם עוד טיפים שלא כתבנו? נשמח לשמוע מכם בתגובות.
- התבנית המושלמת להכנת עוגת גבינה היא התבנית הקפיצית - למה להסתכן בהפיכה של העוגה ובקריסתה? תבנית קפיצית תבטיח פירוק קל של דפנות התבנית וחילוץ העוגה ללא מאמץ.
- שימון טוב של דפנות התבנית יבטיח עלייה מבוקרת ונטולת תקלות של העוגה. קרין גורן ממליצה למרוח את דפנות התבנית מבפנים במרגרינה רכה (כן, זו אינה טעות) ואילו אחרים ממליצים על חמאה רכה או תרסיס שמן.
- רצוי להוציא מהמקרר את המצרכים להכנת העוגה - הגבינות, הביצים והחמאה - לפחות חצי שעה לפני הכנת העוגה. מצרכים בטמפרטורת החדר הם רכים יותר ונוחים יותר לעיבוד, מה שימנע ערבוב יתר.
- אם יש לכם פוביה מסדקים ואתם חייבים עוגת גבינה חלקה לחלוטין, תוכלו להוסיף לבלילה 2 כפות קורנפלור או 2 כפות קמח. פעולה זו תמנע הופעת סדקים, אך חשוב לציין שהיא תשנה מעט את מרקם העוגה (רק מעריצים מושבעים של עוגות גבינה יבחינו בכך).
- אדים, רבותיי, אדים: חלק מהמתכונים דורשים לאפות את העוגה באמבט מים כדי לווסת את הטמפרטורה בשולי העוגה וכדי למנוע היווצרות סדקים על פני העוגה שמופיעים בגלל תפיחה לא מבוקרת. אם אתם אופים באמבט מים, אל תשכחו לעטוף היטב את התבנית מבחוץ בנייר כסף, כך שמים לא ידלפו מהחיבור בין הרינג לשולי התבנית. גם אם המתכון שלכם לא דורש אפייה בתוך אמבט מים, רצוי לשים בתחתית התנור תבנית עם מים כדי לייצר אדים בזמן האפייה.
- כדי שדפנות העוגה יצאו בהירות ונקיות ממש כמו תוך העוגה, חשוב לווסת את החום בדפנות התבנית: קרין גורן ממליצה לעטוף את דפנות התבנית מבחוץ ברצועה עבה של נייר כסף. אפשרות אחרת היא לקחת רצועה עבה של נייר עיתון, להרטיב אותה, לעטוף באמצעותה את דפנות התבנית מבחוץ ולקשור באמצעות חוט קשירה שמתאים לאפייה בחום גבוה.
- רוב מתכוני עוגת הגבינה ידרשו אפייה בשני שלבים. בשלב הראשון תתרחש אפייה בחום גבוה לזמן קצר, שבו העוגה תקבל קרום זהוב מלמעלה ותתפח. בשלב השני תתרחש אפייה בחום נמוך לאורך זמן על מנת לייבש את העוגה.
- לאחר שעברו 10 דקות מתחילת האפייה, רצוי לעבור בזהירות באמצעות סכין ולהפריד בין שולי התבנית לבין העוגה. פעולה זו תמנע היווצרות סדקים, קריסה של מרכז העוגה ועוד רעות חולות.
- קירור הדרגתי הוא קריטי כדי שעוגת הגבינה לא תצנח או תקרוס: כשהעוגה התייצבה אך עדיין מעט רוטטת במרכזה, כבו את התנור ופתחו את הדלת, אך השאירו את העוגה בפנים. חכו שעה, הוציאו את העוגה, קררו עוד כשעתיים בטמפרטורת החדר ולאחר מכן הכניסו למקרר.
- לאחר שהעוגה יצאה מהתנור, רצוי מאוד לקרר אותה במקרר לפחות 4 שעות, אך עדיף לילה שלם. תהליך הקירור יעזור למיצוק ולייצוב של העוגה.
תגובה (1)
תודה על הטיפים,