לגזור ולשמור: 5 הבראנצ’ים השווים של תל אביב

יש המון ארוחות בוקר ובראנצ'ים בתל אביב, אבל לאיזה מהם באמת שווה ללכת? 5 הבראנצ'ים הכי מעניינים וטעימים בתל אביב

לא חסרים מסעדות ובתי קפה שמגישים ארוחות בוקר או בראנצ’ים בתל אביב, אבל רובם המוחלט תמיד מרגישים זהים ולא מספיק מעניינים. ניסינו למצוא את הבראנצ’ים הכי מעניינים ומיוחדים בעיר ומתוכם אספנו את החמישה שהיו הכי טעימים. לגזור ולשמור!

הוטל מונטיפיורי

הבראנץ’ של הוטל מונטיפיורי, שהוא בעצם גם ארוחת הבוקר של המסעדה שמוגשת לאורך כל השבוע, הוא הבראנץ’ הוותיק ברשימה שלנו, ואנחנו עדיין לגמרי מכורים אליו. אחרי שמתיישבים וסופגים קצת מהאווירה הפריזאית והמולת האנשים מסביב, אפשר להרכיב ארוחה מושלמת כי התפריט מורכב מהמון פריטים קטנים, שאפשר ללקט ולהרכיב מהם ארוחה מלאה. למשל: 2 ביצים איך שרוצים (22 שקלים), סלט עגבניות שרי עם בצל ירוק (12 שקלים), לחם קלוי עם חמאה וקונפיטורה (12 שקלים), סלמון מעושן (22 שקלים) ועוד ועוד.

אם אין לכם כוח להרכיב ארוחה לבד, יש גם ארוחות מורכבות מראש, שהכי כיפית מביניהן היא ארוחת הבוקר הזוגית (180 שקלים לזוג). היא לא זולה, אבל כל כך מפנקת שהיא שווה כל שקל. היא כוללת ביצה עלומה עם ראגו פטריות לכל סועד, סלמון מעושן, שמנת חמוצה, נקניק ז’מבון, סלט מלפפונים, שלושה סוגי גבינות שוות, סלסלת לחמניות, חמאה, קונפיטורה, מיץ תפוזים טרי ושתיה חמה. פינוק אמיתי.

כתובת: מונטיפיורי 36, תל אביב יפו
טלפון:
03-5646100
ימים ושעות הבראנץ’:
ראשון - חמישי: 7:00-11:45. שישי: 07:00-17:00. שבת: 07:00-13:00

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dana Asis (@danaasis) on

 

קפה פופולר

קפה פופולר, המסעדה החדשה יחסית של אבי ביטון, מגישה בראנץ’ שמורכב כולו מצלחות קטנות ובינוניות שוות שממלאות את השולחן. סוג של פתיחת שולחן כמו בשיפודיות ומסעדות דגים, רק עם אוכל שווה ממש אל אלא מתווספת גם מנה עיקרית אותה אפשר לבחור מהתפריט המשתנה (98 שקלים לסועד). בין הצלחות שמגיעות לשולחן: רוסטביף אדמדם ונהדר עם טוויסט ישראלי בדמות טחינה וזעתר (זה עובד!), מאפה פסטייה עם תרד וגבינה, לביבות ירק ממכרות שהיינו יכולים לאכול מאה מהן, ברוסקטה פריקסה שהיא שיחוק גאוני, עם טונה ולימון כבוש, סביצ’ה עם זעתר ושמנת חמוצה, מקושקשת עמוסה בחמאה עם ראגו פטריות ומלא גבינת פרמזן וביף בורגיניון עם ביצת עין. אנחנו לא הצלחנו לסיים הכל מהצלחות.

כתובת: דיזינגוף 197, תל אביב יפו
טלפון: 03-5552020
ימים ושעות הבראנץ’:
שישי-שבת: 10:00-14:00

פתיחת שולחן עצומה. קפה פופולר. צילום: גיל גוטקין
פתיחת שולחן עצומה. קפה פופולר. צילום: גיל גוטקין

הולה

נכון שאנחנו עוד מתגעגעים לארוחות סוף השבוע של מסעדת רפאל, אבל בהולה, המסעדה של השף ויקטור גלוגר מגישים בראנץ’ מעולה שהופך את הגעגוע הזה לקצת פחות נורא. האוכל פה הוא יותר ארוחה של ממש מאשר בראנץ’, אבל אם תתזמנו אותו נכון, זו לגמרי יכולה להיות ארוחה אחת ויחידה בכל היום, מרוב הכמויות. כל מה שצריך לעשות זה לבחור מנה עיקרית (135 שקלים לאדם) ולפניה ימלאו את השולחן לא מעט מנות ראשונות כמוקציצות דג, סביצ’ה בר ים, אמפנדס במילוי זנב שור, ברוסקטות עם פרוסות דקות של רוסטביף, סלט חצילים, איקרא מעולה שהיה כיף לנגב עם החלה ועוד. בעיקריות אפשר לבחור בין פאייה ספרדית, המבורגר עם כבד אווז, פיצה עם עגבניות וזיתים, נתח קצבים עם פירה ועוד מנות שיקשו עליכם את הבחירה. אמרנו הארוחה היחידה של היום? לא צחקנו.

כתובת: הירקון 87, תל אביב יפו
טלפון:
03-5759060
ימים ושעות הבראנץ’:
שישי-שבת- 12:00-18:00

המון מנות ראשונות, הולה. צילום: גיל גוטקין
המון מנות ראשונות, הולה. צילום: גיל גוטקין

הרצל 16

הרצל 16 היא הגרסה המחודשת של מסעדת רוטשילד 12 מבית R2M של רותי ומתי ברודו, ממש כמו הוטל מונטיפיורי. אם רוטשילד 12 היתה סוג של ביסטרו אמריקאי קליל וכך גם הבראנץ’ שלה, הרצל 16 לוקחת את התפריט כולו לכיוון אסייתי, ובעיקר יפני וקוריאני, שבזכותו הבראנץ’ הופך לייחודי למדי.

סלט קוב. הרצל 16. צילום: גיל גוטקין
סלט קוב מושלם. הרצל 16. צילום: גיל גוטקין

אין פה ארוחות מורכבות שלמות, אלא כמה מנות קטנות ולצידן מנות גדולות שיכולות להשביע בפני עצמן. המנות הראשונות הן ברובן מנות יפניות למהדרין, והעיקריות קצת יותר אמריקאיות, כשחלקן הן כבר ממש מנות של ארוחת צהריים כיפית. הקלאב בורגר (56 שקלים) הוא סוג של המבורגר יפני שמוגש מחולק לשניים בלחם בריוש עם רוטב יפני ותפוחי אדמה מעולים בצד.

כתובת: הרצל 16, תל אביב יפו
טלפון:
03-5544300
ימים ושעות הבראנץ’:
שישי-שבת: 07:30-17:00

המבורגר. הרצל 16. צילום: גיל גוטקין
המבורגר לבראנצ’? למה לא? הרצל 16. צילום: גיל גוטקין

ניטן תאי

הבראנץ’ החדש של ניטן תאי הפתיע אותנו מאוד. בתפריט הרגיל של המסעדה לפעמים הולכים לאיבוד בין כל המנות עם השמות הלא מוכרים והחלוקה הלא ברורה, אבל בבראנץ’ מדובר בתפריט הרבה יותר פשוט וקל להבנה, ובעיקר טעים בטירוף. זה מתחיל בסלסלת לחמים נהדרת שמגיע מקונדיטוריית בק דור הסמוכה וכוללת 4 סוגי לחמים שווים עם כמה ממרחים שווים לא פחות, ממשיך בסדרה של מנות ראשונות, חלקן עם קשר קלוש לארוחה האסייתית כמו ברוסקטה עם דג מלוח או לבאנה עם למון גראס, אבל כולן טעימות.

סלסלת לחמים, ניטן תאי. צילום: גיל גוטקין
סלסלת לחמים שרק בשבילה שווה להגיע, ניטן תאי. צילום: גיל גוטקין

ואז, כשכבר גם ככה לא נשאר מקום, בוחרים מנה עיקרית. אנחנו אכלנו שקשוקה עם קארי תאילנדי אדום שהיתה ממכרת במיוחד (וגם היתה אגם טבילה נהדר לכל הלחמים בסלסילה) ומנה שנקראת good morning vietnam וכוללת אספרגוסים, שרימפס בטמפורה וביצה רכה ברוטב של כרישה ונענע, שהיתה טעימה גם היא. וכל זה ב-90 שקלים לאדם, כולל משקה אלכוהולי אחד. גם טעים וגם משתלם? אנחנו עוד נחזור לשם בוודאות.

כתובת: הארבעה 21, תל אביב יפו
טלפון:
077-9977066
שעות הבראנץ’:
שישי-שבת - 09:00-15:00

קטגוריות

תגיות

תגובות (0)