התעוררתי עם מגרנה ועם שיר תקוע שהתנגן לי בראש “תותים תותים, בואי נקנה רק תותים”, וכל הבוקר זה והמיגרנה, קדחו במוח כמו מנטרה שמסרבת להרפות.
את המיגרנה פתרתי עם אדוויל, אבל החשק העז לתותים קצת פחות וידעתי שהוא לא ירפה עד שתהיה לי סלסילה של האדומים, העסיסיים האלה.
אז מה הבעיה? יום שבת! יש קצפת, אין תותים ואין מקום פתוח שיספק את חשקיי.
חישבתי מסלול מהיר והתלבטתי בין “תות שדה מרמת השרון” לתות תלוי מגדרה. גדרה נצחה כי שם יכולתי לבחור אותם אחד-אחד, לקטוף בעצמי ולזלול חופשי עד שהמאנצ’ והמנטרה יירגעו.
והקצפת? לקחתי אותה איתי, אלא מה.
התותים התלויים של אגרונן
הדרך אל התותים הנכספים עברה בשביל עפר בין השדות הירוקים כאילו היינו בלב אזור חקלאי.
הדרך הובילה לאגרונן, החווה החקלאית של מיכל ורונן הילל, צאצאי חקלאים ממייסדי גדרה וראשון לציון.
בראשית דרכם הם היו חקלאים קונבנציונליים שגידלו מטעים, פרדסים וכרמים ועם השנים עברו להייטק של החקלאות - התמחות בגידולים מיוחדים של פטל ואוכמניות בבתי רשת ותותים תלויים באדניות.
הם מחזיקים ב-25 דונם של חממות ומטעי פירות אקזוטיים שכולם מיועדים לקטיף עצמי.
בהתאם לעונה בה תגיעו לבקר, תוכלו לקטוף גם פיטנגו, שסק, אוסנה (מעין פטל שחור), אוכמניות ותותי עץ.
מבחוץ החממות נראות כמו אקווריום ענק עשוי ניילון ובפנים מתגלה לו הקסם האדום - שורות ארוכות של אדניות מהן משתלשלים, כמו שנדלירים ירוקים, שפע של תותים גדולים לצד ירוקים קטנטנים בראשית צמיחתם. צהלתי כמו ילדה, מתלהבת מהיופי ומהשפע ומיד התחלתי לקטוף ולזלול. כן, בלי לשטוף, אין ממש צורך כי הם ביולוגים ולא נוגעים באדמה. כשסיימתי לזלול גם מהפטל האדום לקחתי את הקופסה שקבלתי בכניסה ומילאתי אותה, ועוד אחת ועוד אחת. שלא יחסר חלילה.
אם עייפתם ובא לכם לנוח לפני סיבוב קטיף נוסף, או סתם לבלות עוד בשטח הפתוח, אתם מוזמנים להשתרע על הערסלים ובפינות הזולה בין העצים, לאכול על שולחנות הפיקניק, ולהתענג על השקט, בתנאי שילדים לא מתרוצצים בין מתקני השעשועים.
אגרונן, רחוב תרמ”ה. 30 שקלים. פתוח כל השבוע אך מומלץ להיכנס לפייסבוק שלהם ולהתעדכן במה שנשאר ולהירשם לקטיף של הסופ”ש 052-6536341
הטעמים של גדרה
עדיין רעבים? מצוין, כי המושבה אוצרת בתוכה נכסים קולינריים שחלקם הפכו לתחנות חובה על אם הדרך: “מאפיית צנעני”, “פלאפל דמתי” ו”בורקס גדרה” ברחוב הרצל. ברחוב הביל”ויים, רחוב הראשונים שעבר שיפוץ יפה, יש מדוכן ג’חנון ועד למסעדת שף נחשבת.
הג’חנון של גדרה
לכל מכור לג’חנון יש את הקבוע שלו ואם הג’חנונייה של גדרה לא הייתה לנו קצת רחוקה היינו מאמצים אותה ויוצאים בצעד תימני. הג’חנונייה הזו היא פופ-אפ של שבת, נפתחת עם שחר, נסגרת עם לילה ובין לבין חגיגת הבצקים בעיצומה.
לצד הג’חנונים הנהדרים, שמגולגלים לפי המתכון של הסבתא של מאור, הבעלים, יש גם מלאווח, קובנה, בורקס רמלה, זיוה במילוי תערובת גבינות סודית, וסלט ירקות קצוץ בשביל האיזון. לקינוח יש מלבי, כנאפה אופנתי עם גלידה טורקית וכדורי זלבייה עם דבש, סילאן או שוקולד בשביל הילדים.
ג’חנון גדרה, הביל”ויים 5, 1599-577677 שבת, 06:00-22:00 יש גם סניף באשדוד שפתוח כל השבוע
פאפו - של רותם וחגית
רותם סוויסה נחשב לאחד מאושיות המושבה, צעיר, תוסס והבעלים של משרד הפקות מקומי. רותם מעיד על עצמו שהוא “פודי כבד”, וכחובב דליקטסים ואוכל טוב פתח מעדנייה משגעת - גבינות בוטיק משובחות, דגים מעושנים, סלטים ביתיים, ממרחים, ריבות, זיתים, שמני זית, בירות ויינות מיקבים מובילים.
בתפריט כריכים, פלטות גבינות ודגים מעושנים, מגוון סלטים (הארטישוק והגזר מצוינים) שקשוקות ופריטטות שמכינה חגית יפת, אחותו.
אם אתם בעניין פיקניק באזור, או בחממות התותים למשל, היא תכין לכם סלסילה רומנטית מלאה כל טוב. השבוע, בשל עומס יתר, רותם העביר את שרביט המעדנייה לחגית, שמבטיחה להוסיף עוד מנות ופינוקים.
פאפו - מעדנייה ובית אוכל, הביל”ויים 23 08-6847977 סגור בשבת
אבו הילל
חזי בכר הוא אבא של הילל והבעלים של מסעדה טבעונית, אותה פתח, כמה סוראליסטי, בחלל האטליז הראשון של המושבה.
המסעדה הקטנה היא one man show כשחזי הוא הבשלן, המלצר ושוטף הכלים. הוא מבשל אוכל ביתי, בריא, עם מנות בהשראת האימא והסבתא שלו. התפריט מפתיע, מעולה ושווה להגיע במיוחד גם אם אתם לא טבעונים. במנות הקבועות: עלי מנגולד ממולאים, מפרום טופו ואגוזים, חריימה טופו, עראייס כרובית, סיגרים במילוי סויה ואגוזים, המבורגר פטריות וקציצות בטטה בחלב קוקוס, אליהן מצטרפות הפתעות יומיות. לכבוד החורף הוסיף למרקי הקובה חמוסטה או הסלק גם מרקים משתנים כמו: מינסטרונה, אפונה, עדשים ובצל.
אבו הילל - מטבח ישראלי , הבילויים 13 08-6323226 סגור בשבת ראשון
אברטו בליר
גם לגדרה יש מסעדת גורמה והיא ממוקמת במלון הבוטיק הראשון במושבה.
אברטו היא מסעדת שף (שבדיוק מתחלף) מוקפת בגינה יפה ובגינת ירק שבה הם מגדלים עשבי תיבול וירקות לסלט. המטבח הוא מקומי-איטלקי שעושה שימוש בחומרי גלם שגדלים ומיוצרים באזור, כמו למשל גבינות הבופאלו מבצרון. המסעדה היפה והבר הצמוד אליה, עשתה לה שם ובסופ”ש היא מלאה ותוססת ובשבת משתרך תור לבראנץ’ המצוין, שהוא הכי Value for money.
אברטו, מלון ליר סנס, רחוב שכביץ 5
ואם אתם כבר שם
חצר הביל”ויים - מהחצרות היפות בארץ הממוקמת בנחלה שהוקמה ב-1884.
בתי האבן והחצר עברו שיפוץ והפכו למתחם כפרי-פסטורלי עם שובך יוני דואר, כלים חקלאים אותנטיים, תצוגת כלי העבודה של אבשולם - נפח המושבה, באר מים ורפת שהפכה לגלריה לעיצוב וריהוט. את התפאורה משלים טרקטור שחונה בצל עצי תפוז ותרנגולי הודו שמסתובבים חופשי בחצר. עוד במתחם: גלריות, בוטיקים, בית קפה ובר.
רחוב הבילויים 12
יקב כהנוב - משפחת כהנוב היא דור רביעי לכורמים שהיקב שלה ממוקם בצד השדות, מוקף בכרמים המשפחתיים. ביקב נערכים סיורים בפס היצור ובחדר החביות שמסתיימים בטעימות מיינות. בשישי הם עורכים קבלת שבת עם טעימות יין, סדנאות בשר, מוזיקה, הופעות, והשמחה גדולה.
לפרטים: 052-2523721
תגובות (0)